Lokker med førpremiere fredag

Skrevet av Morten Moe
17.09.2020 18:00 - OPPDATERT 18.09.2020 10:02

UKENS KINOFILMER: Førpremiere fredag:
Knutsen & Ludvigsen 2 - Det store dyretLivet går sin trivelige gang i tunnelen til Knutsen, Ludvigsen og Grevlingen. Et liv med sang, syltetøy og vennskapelig småkjekling.
Men en dag får de besøk av den strenge Konduktøren som vil kaste dem ut. Tunneler er for tog, ikke mennesker. Men Knutsen & Ludvigsen får en idé: bestefaren til Knutsen, den legendariske sjørøveren Kaptein Knutsen kan jo ordne opp! Men hvor er han? Leteaksjonen tar bestevennene med til de utroligste steder, og hvor de enn reiser, ender de opp i trøbbel – det være seg med sultne isbjørner, ekstreme lakrisbåter, aggressive kjeruber og utgått årgangstran. Men det vil vise seg at redningen ligger overraskende nært, hjemme i tunnelen, og den har hundre hoder og mer enn fjorten bein...

Premiere: 2020-09-25
Varighet: 1t 15min
Sjanger: Barnefilm, Animasjon, Familiefilm, Norsk
Aldersgrense: Tillatt for alle
Originalspråk: Norsk
Regissør: Rune Spaans, Gunhild Enger

Søndag:
Bestefar er en alienUna har ikke så mange venner – og brødrene overser henne. Hun er derimot veldig glad i å være sammen med bestefaren. Hun liker å høre han fortelle historier og være med når han mekker i kjellerverkstedet. På et øyeblikk blir Unas liv snudd på hodet da bestefar bortføres av romvesener og moren havner på sykehus. Hennes nye bestevenn blir en smågretten robot, som hun finner i bestefarens verksted. Roboten avslører at bestefar egentlig er en alien og at de har 24 timer på å redde han. Redningsaksjonen leder til et vakkert vennskap, og den rasjonelle og logikkdrevne roboten lærer å forstå hva følelser betyr for mennesker. Unas kjærlighet og stå-på-kraft viser seg å være redningen for hennes halvt-alien-familie.

Originaltittel: Moj dida je pao s Marsa
Premiere: 2020-04-17
Varighet: 1t 18min
Sjanger: Eventyr, Sci-Fi, Familiefilm
Originalspråk: Kroatisk
Regissør: Dražen Žarkovi?, Marina Andree Škop

Søndag og mandag:
The WretchedSkrekkfilmen som ble sommerens største seersuksess i USA!
Etter foreldrenes skilsmisse skal den opprørske og nysgjerrige tenåringen Ben bo med faren sin over sommeren. Han får seg jobb ved den lokale marinaen, men passer ikke inn i den idylliske sommerlandsbyen og havner stadig i bråk. Men disse problemene skal vise seg å være minimale i forhold til det skrekkelige hekseaktige uhyret han oppdager hos familien i nabohuset. The Wretched serverer psykologisk terror i leken, retro Hitchcock-stil , og har blitt hyllet unisont av skrekkfans overalt. Filmen toppet den amerikanske box office kinolisten i hele sommer, og tronet til sammen 5 helger etter hverandre på første plass - en bragd filmen kun deler med Titanic (1997), The Sixth Sense (1999), Avatar (2009) og Black Panther de siste 23 årene.

Tittel: The Wretched
Premiere: 2020-09-18
Varighet: 1t 38min
Sjanger: Skrekk
Aldersgrense: 15 år
Regissør: Brett Pierce, Drew T. Pierce

Tirsdag:
Dianas bryllupKomedien Dianas bryllup er en høylytt hyllest til de som hiver seg hodeløst inn i kjærligheten. Om to som aldri slutter å elske hverandre, selv om de i perioder ikke tåler trynet på hverandre.
Det er 29. juli 1981. Lady Diana Spencer går ned kirkegulvet sammen med Prins Charles i ærverdige St. Pauls katedral i London. Samme dag står også et annet bryllup, i kantina til Borregaard Industrier. Der er det bryllupsfest for det nygifte paret Liv og Terje. I barnevogna ligger deres nyfødte datter Diana, som skal se mye rart i årene som kommer. Liv og Terjes heisatur av et ekteskap blir observert fra sidelinja av Diana, helt fra hun er baby til hun flytter hjemmefra. Alt hun kan se er verdens verste foreldre som på ingen måte gjør så godt de kan. Når det så 30 år senere skal stå enda et bryllup, og det er Diana som skal gifte seg på et gods i Sverige, står nervene i høyspenn. Og verre skal det bli..

Originaltittel: Dianas bryllup
Premiere: 2020-09-11
Varighet: 1t 27min
Sjanger: Komedie
Aldersgrense: 12 år
Originalspråk: Norsk
Regissør: Charlotte Blom

Onsdag:
Breaking SurfaceDe svensk/norske halvsøstrene Tuva og Ida er på et vinterdykk langs en øde del av norskekysten. Mot slutten av dykket blir Tuva fanget på 30 meters dyp av et steinras, som også begraver utstyret deres på land, bilen og telefonene. De to er avskåret fra omverdenen. I en desperat kamp for å redde halvsøsteren presses Ida til det ytterste og når alt synes tapt er det mer som står på spill enn bare å overleve.

Originaltittel: Breaking Surface
Premiere: 2020-09-04
Varighet: 1t 22min
Sjanger: Thriller, Spenning, Action
Aldersgrense: 12
Originalspråk: Svensk, Norsk, Engelsk
Regissør: Joachim Hedén