HOPPER I DET: Fra 15. september kan alle som ønsker det benytte Svolvær svømmehall også på lørdager. Arkivfoto: Eivind Biering-Strand

Lørdagsåpent basseng fra 15. september

Skrevet av Mari Rokkan
06.09.2018 14:00 - OPPDATERT 07.09.2018 11:38

Men SIL Svømming trenger flere frivillige vakter om tilbudet skal opprettholdes ukentlig.

– Planen er å holde åpent hver lørdag mellom klokken 12 - 15 fram til og med 15. desember. Og vi vil også holde åpen i høstferien, sier leder av SIL Svømming, Maichel Lind. 

– Nå søker vi etter flere som vil jobbe sammen med oss på dugnad, slik at vi kan gjennomføre denne planene. I dag er vi 7-8 i svømmeklubben som kan bidra som vakter, men vi skulle gjerne hatt ti personer til. Da ville det nemlig ikke være snakk om mange timer med dugnad før jul, og vi vil kunne gjennomføre den planlagte aktiviteten, legger han til.

– Hvilke krav stilles til vaktene?

– Man må ha gjennomført et livredningskurs, og vi vil derfor arrangere et slikt kurs for de som melder seg. Mange lærere og barnehageansatte har dette kurset fra før, så disse må gjerne melde seg til tjeneste. 

 

NYE MULIGHETER
Et helgeåpent basseng har vært etterspurt av både svømmeklubben og andre interessenter i en årreke. Tidligere i år ble det altså klart at Vågan kommune inngår et samarbeid med SIL Svømming om lørdagsdrift av svømmehallen - i første omgang fram til jul. 

– Vi håper selvsagt at driften går fint og at folk benytter seg av tilbudet. I få fall vil vi gjerne fortsette samarbeidet om driften med kommunen også etter nyttår, sier Lind. 

Det lørdagsåpne bassenget er åpent for alle, og man trenger ingen tilknytning til SIL Svømming for å ta seg et bad.

– Det at vi nå får til en lørdagsåpen svømmehall, betyr at familier som har det for travelt ellers i uken kan få en mulighet til å benytte seg av bassenget. Denne muligheten har man hatt lenge både på Leknes og Sortland, så det er på høy tid at vi får det til også her i Vågan, sier Lind. 

– Vi ser for oss at dette vil bli et populært tilbud når høsten skrider fram og været blir det vi er vante til, legger han til.

– Noe praktisk info folk bør vite om?

– Prisene vil være de samme som før. Og ja, badehette er påbudt, avslutter Lind.

 

 

PS: De som måtte være interesserte i å melde seg som vakt, kan ta kontakt med Maichel Lind på  telefon 400 65 779

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.