Kommuneoverlege Jan Haakon Juul. Foto: Arkiv

Kan ta kontakt som før

Skrevet av Trine Sivertsen
23.03.2020 15:00 - OPPDATERT 23.03.2020 21:02

Kommuneoverlege Jan Haakon Juul kommer med oppklarende informasjon til pasienter hjemmehørende på det nå stengte Osan Legesenter.

Mandag sendte kommuneoverlegen ut en pressemelding hvor han oppklarer at pasienter som er hjemmehørende på Osan legesenter fortsatt kan ta kontakt per telefon 76069680 som før.

Man blir automatisk koblet til et eget sentralbord, og det er to leger og en sekretær som er satt til å administrere disse pasientene.

− Slik som for pasienter hjemmehørende på Svolvær legesenter og Legetorget er det i utgangspunktet telefon og videokonsultasjon som gjelder. For personlig oppmøte avtales oppmøtested med sekretær eller lege i hvert enkelt tilfelle, skrives det i pressemeldingen.

Det presiseres også at pasienter med behov for blodprøver kan ta kontakt over telefon for å avtale oppmøtested da det vil legges til rette for blodprøver i Osan for personer med symptomer på Korona-viruset.

− Vi jobber med å få på plass e-konsultasjon også for pasienter hjemmehørende ved Osan legesenter, legges det til.

I forrige uke fortalte Juul at det i løpet av de neste 14-15 ukene anslås at 25 prosent av befolkningen i Vågan vil bli smittet, det vil si rundt 2400 mennesker. I uke 6 og 7 nås toppen, og da vil det være omtrent 500 personer med smitte. Av disse anslås det at 150 personer vil ha behov for legehjelp, og 20 vil ha behov for å legges inn på sykehus. 

− Etter dette vil det dabbe ut, fortalte han fredag. 

Det forberedes også på en topp til på høsten. I en pandemi er det vanlig at man får enda en sykdomstopp etter noen måneder, men Juul forsikrer at det vil ikke bli like stort som den første som vi nå er på vei mot.