MS Regine Normann er en av to hurtigbåter som trafikkerer kysten i Nordland. Pressfoto.

Lyst til å teste kapteinstolen på denne?

Skrevet av Mari Rokkan
21.06.2019 19:00 - OPPDATERT 22.06.2019 10:02

Søndag 23. juni inviterer Boreal til Åpen Båt i Svolvær. Da kan skueslystne bli bedre kjent med de nye hurtigbåtene.

De to nye hurtigbåtene har fått navnene MS Elsa Laula Renberg og MS Regine Normann.  Førstnevnte ble satt i drift i mars i år, mens sistnevnte gikk inn i trafikk to måneder senere. Begge båten er i dag i daglig trafikk langs Nordlandskysten. 

- Vi har nå sammen med Boreal gleden av å invitere de som ønsker det om bord våre nye båter. Kanskje vil du opp i styrhuset og teste kapteinstolen? Eller vil du heller gå på dekk eller prøvesitte salongen?, inviterer Nordland fylkeskommune. 

- De nye båtene våre er skreddersydd for opplevelser langs Nordlandskysten, med enkel oppbevaring for kajakk og sykler, trådløst Internett, ladestasjoner og universell utforming, reklameres det videre.

Hvilken av båtene som vil befinne seg i Svolvær søndag, opplyses det ikke om. Men båten som ligger til kai vil være åpen mellom klokken 11 og 12, og det opplyses videre at det vil bli  servert kake, kaffe og saft til alle som kommer innom.

FAKTA OM BÅTNAVNENE:

  •  Serine Regine Normann fra Vesterålen var den første kjente kvinnelige forfatteren fra Nord-Norge. Hennes forfatterskap omfatter 18 bøker – både sosialrealistiske og historiske romaner og fortellinger, sagn og eventyr. Regine Normann er kanskje mest kjent for sine to samlinger med kunsteventyr som flere ganger er gitt ut på nytt, de fleste under tittelen Ringelihorn.

  • Elsa Kristina Laula Renberg var en svensk-norsk sørsamisk reineier, organisasjonsbygger, aktivist og politiker. For sin rolle under Samemøtet i 1917 regnes hun som en viktig foregangsperson i kampen for samenes rettigheter. Allerede i 1910 tok rettighetsforkjemperen initiativet til dannelsen av Brurskanken samiske kvinneforening. Foreningens formål var å «aa arbeide for aa faa i stand en eventuel skole paa Nordland for samiske barn, samt for øvrig sprede oplysning blant det samiske folk.»

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.