Anne-Grethe Nilsen må stenge butikken i to dager mens de flytter den til de gamle NAV-lokalene. Foto: Morten Moe

Må flytte butikken

Skrevet av Morten Moe
04.10.2019 14:00 - OPPDATERT 04.10.2019 21:02

I første omgang stenger man butikken førstkommende mandag og tirsdag i forbindelse med flyttingen til NAV-lokalene.

Det var natt til 21. august i år at værgudene slo seg vrange over Svolvær. I løpet av én time på natten kom det 13 millimeter regn. Det er ekstremt mye på så kort tid, så ekstremt at vannet fant veien gjennom ytterdøra på Sentrumsbygget og inn under parketten til lokalene der Sko & Garn holder til - like innenfor inngangsdøra.

Det er ikke en situasjon daglig leder Anne-Grethe Nilsen kan leve med, og nå må de gjøre noe med det.

– Mandag og tirsdag og tirsdag 6. og 7. oktober må vi stenge butikken mens vi flytter alt inventaret inn i lokalene der NAV holdt til tidligere, vegg i vegg med oss, og som nå står tomme. Dersom alt går etter planen skal vi så åpne "ny" butikk der onsdag, sier Nilsen.
Det er ikke en situasjon hun liker, men en dyd av nødvendighet.
– Vi har avbruddsforsikring, så vi kunne selvsagt stengt butikken i 14 dager, ja det kan vel bli opp mot tre uker. Men det er såpass med "fart" ennå, at vi ønsker ikke å ha mer nedetid enn absolutt nødvendig. Spesielt på garnsiden er det i disse tider stort trykk, og de som skal ha garn må ikke få abstinenser - vi åpner jo igjen på onsdag. Vi ønsker jo heller ikke å ramme senteret mer enn nødvendig, sier Anne-Grethe, og ser rundt seg i butikkhyllene der det er mange hyllemeter med garn-nøster. 

– Vi er spente på hvordan butikken blir i de foreløpige lokalene. Det er jo ikke lagt opp butikkbelysning eller annet, så det blir nok litt spartansk, men vi skal vel komme oss gjennom dette uten for store problemer. Når vi skal flytte tilbake igjen skal du ikke se bort fra at det blir et lite salg i forbindelse med flyttingen ut av NAV-lokalene, og tilbake i de gamle lokalene våre, sier Nilsen.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.