– Må selvrealisering alltid handle om jobb?

Skrevet av Mari Rokkan
10.02.2019 10:00 - OPPDATERT 10.02.2019 21:04

Mandag 11. februar kommer redaktør og forfatter Simen Tveitereid til Internasjonalt Seminar Lofoten. Her skal han snakke om hva som er viktigst i menneskers liv.

Tveitered vil holde et foredrag med tittelen «Å ønske seg noe annet, i verdens rikeste land» ved Aust-Lofoten videregående skole mandag klokken 20. Simen Tveitereid er journalist, forfatter og redaktør i nettmagasinet Harvest.

 Om innlegget skriver arrangør Internasjonalt Seminar Lofoten følgende:

"Politikere sier at vi må jobbe mer i fremtiden om vi skal redde velferdsstaten. Dermed skal vi også tjene mer penger og forbruke mer. Men er dette i tråd med de verdiene vi setter høyest i livet? Velstanden og veksten har sin pris både for miljøet og den enkelte. Økt forbruk står bak klimakrisen. Stress er blitt en folkesykdom, også blant unge.

Det er tid for å spørre på nytt: Hva er det viktigste for menneskers liv? Må selvrealisering alltid handle om jobb? 

Tveitereid skapte debatt med boka Hva skal vi med barn?  Nå har han skrevet en personlig bok om sitt forsøk på å leve annerledes, som deltidsarbeider og småbruker: Et fritt liv. Om å ønske seg noe annet i verdens rikeste land."

 

NÆRT OG PERSONLIG

– Hvorfor vil dere ha Tveitereid på besøk? 

– Når vi ønsker han som foredragsholder, er det fordi hans artikkel i Morgenbladet traff meg personlig. Stress blir ikke tatt seriøst, det er et dagligdags begrep uten at noen går inn i kjerna på det, sier Ingrid L. Engen, leder for Internasjonalt seminar Lofoten.

– Simen Tveitereid har en nærhet til det han er opptatt av og snakker om, han stiller gjennomtenkte spørsmål som i stor grad bygger på erfaring. Han er personlig og da må det selvfølgelig bli nært. Han snakker om vekst og konkurranse som tidligere var et mål for oppnåelse mens det er blitt et mål i seg selv. Vi skal ha mer alltid mer. Egoet vårt er jo innstilt på å hele tiden skal ha. Vi må bli bevisstgjort på andre verdier som kontakt i møte med hverandre, avslutter hun. 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.