Magisk premiere

Skrevet av Morten Moe
10.06.2021 18:00 - OPPDATERT 11.06.2021 07:02

UKENS KINOFILMER:

Premiere fredag:
Den magiske portalen

Originaltittel: Magic Arch
Premiere: 2021-06-11
Varighet: 1t 23min
Sjanger: Animasjon, Familie, Komedie
Aldersgrense: A
Regissør: Vasily Rovenskiy

Den magiske portalen er en animasjonsfilm fra skaperen bak Toy Story om den sjenerte og eventyrlystne delfinen Delfi. På et av sine mange undervannseventyr finner han en magisk portal, som forvandler alt under vann til det en selv ønsker seg. Men mureneålene er ikke langt unna. Ålene bestemmer seg for å misbruke magien og forvandler seg til kjempeåler i jakten på å ta over Delfis fredelige Fiskeby. Delfi må ut på en reise for å finne sin forsvunne far og samle nok styrke til å bekjempe ålene, beskytte byen og vinne sin livs kjærlighet.

Fredag og onsdag:
A Quiet Place 2

Originaltittel: A Quiet Place: Part II
Premiere: 2021-06-11
Varighet: 1t 36min
Sjanger: Horror, Thriller
Aldersgrense: 15 år
Originalspråk: Engelsk
Regissør: John Krasinski

Oppfølgeren til grøssersuksessen A Quiet Place.

Evelyn og de tre barna hennes står alene igjen etter å ha forsvart seg mot skapningene som angriper alt som lager lyd. Ikke noe sted er lenger trygt, og familien blir tvunget på flukt ut i det ukjente som venter utenfor hjemmets fire vegger. Men der oppdager de at det ikke bare er monstre de må bekymre seg for. Gjør deg klar for en ny nervepirrende kinoopplevelse. Og husk; ikke lag en eneste lyd.

Søndag:
Roald Dahls heksene

Originaltittel: Roald Dahl's The Witches
Premiere: 2021-05-21
Varighet: 1t 44min
Sjanger: Eventyr, Familiefilm, Komedie
Aldersgrense: 9 år
Originalspråk: Norsk
Regissør: Robert Zemeckis

Basert på Roald Dahls klassiker Heksene. Forteller den skumle, morsomme og kreative historien til en syv år gammel gutt som møter noen virkelige hekser.

Roald Dahls elskede historie Heksene, får nytt liv i Robert Zemeckis visuelt innovative film. En morsom og hjertevarm historie om en ung foreldreløs gutt som i slutten av 1967 skal bo hos sin kjærlige bestemor i den lille byen Demopolis, Alabama. Når gutten og bestemoren hans møter en glamorøs, men djevelsk heks, tar de tilflukt på et overdådig hotell. Dessverre ankommer de samtidig som Storheksa har samlet alle «kollegene» sine fra hele verden for å gjennomføre den onde planen hennes.

Søndag
Godzilla vs Kong

Originaltittel: Godzilla vs Kong
Premiere: 2021-05-21
Varighet: 1t 53min
Sjanger: Action, Sci-Fi, Thriller
Aldersgrense: 12
Originalspråk: Engelsk
Regissør: Adam Wingard

Mens den gigantiske Kong møter den ustoppelige Godzilla, ser verden på for å se hvilken av dem som blir konge av monstrene.

Tirsdag:
Let Him Go

 Originaltittel: Let Him Go
Premiere: 2021-06-04
Varighet: 1t 54min
Sjanger: Thriller
Aldersgrense: 15
Originalspråk: Engelsk
Regissør: Thomas Bezucha

En pensjonert lensmann og hans kone sørger over sønnen død, og må samtidig kjempe for å redde det som er igjen av familien.

I 1963, på en ranch i Montana, har ekteparet George (Kevin Costner) og Margaret Blackledge (Diane Lane) trukket seg tilbake i en fredelig pensjonisttilværelse. På ranchen bor også deres sønn James, sammen med sin kone og sønn. Lykken blir snudd på hodet når James dør i en ulykke, og hans enke gifter seg på ny, inn i en annen familie. George og Margaret får bange anelser om den nye familien barnebarnet deres nå bor med, og bestemmer seg for å besøke dem. Mottakelsen hos familien Weboy går raskt fra vennlig til truende, og situasjonen eskalerer til at langt flere ting brått står på spill. Let Him Go er en intens thriller med western-preg, og er basert på romanen med samme navn av Larry Watson.