Magiske opplevelser

Skrevet av Mari Rokkan
11.04.2019 18:00 - OPPDATERT 12.04.2019 08:50

«Drømmeparken», «Hellboy», «Asterix: trylledrikkens hemmelighet» og «Journal 64» har alle premiere ved Svolvær filmteater denne uken.

Fredag ettermiddag kan store og små drømme seg bort i animasjonsfilmen «Drømmeparken». For noen vil nok det at Marcus & Martinus er blant de norske stemmene være en bonus.

– June er en kreativ, liten jente, som sammen med moren har skapt en hel fantasiverden kalt Drømmeparken. Når moren blir syk, oppdager June at Drømmeparken faktisk eksisterer. Men den holder på å forfalle, og det er bare June som kan redde den, oppsummerer distributøren. 

Skulle røde demoner heller være innenfor ditt interessefelt, vil det fredg kveld være duket for premieren på «Hellboy», som har 15 års aldersgrense.

– Filmen er et reboot av fortellingen om den djevelske helten Hellboy basert på Mike Mignolas tegneserie. Denne gangen reiser den røde demonen til England, hvor han skal ta opp kampen mot heksen Nimue the Blood Queen. «Stranger Things»-skuespilleren David Harbour tar over hovedrollen fra Ron Perlman, som har spilt superhelten i de to foregående filmene Hellboy og Hellboy II: The Golden Army. «Hellboy» er regissert av Neil Marshall som tidligere har laget «Doomsday», «Centurion», «The Decent», og regissert for både «Game of Thrones» og «West World», skrives det om filmen.

TRYLLEDRIKK OG LIK
Søndagen starter også med en barnefilm på ettermiddagen. Da vil det bli premiere på «Asterix: trylledrikkens hemmelighet».

– I dette nye eventyret er Asterix og Obelix på jakt etter en ung trollmann som er verdig oppskriften til den magiske trylledrikken etter at landsbyens trollmann, Miraculix, brekker beinet når han faller fra et tre, oppsummeres det.

Senere på kvelden kan de som tåler litt mer skumle scener kose seg med filmen «Journal 64», som har 15 års aldersgrense.

– Noen håndverkere gjør et uhyggelig funn i en eldre København-leilighet: bak en falsk mur i leiligheten sitter tre mumifiserte lik rundt et spisebord, og en ledig plass venter. Carl Mørck og hans assistent Assad i politiets Avdeling Q blir satt til å finne ut hvem mumiene er og hvem den fjerde plassen er tiltenkt. Carl og Assad går på jakt etter beboeren, og finner spor tilbake til den beryktede kvinneanstalten på Sprogø, der vanskjøtsel og medisinske eksperimenter med tvangssterilisering var en fast del av hverdagen for de innlagte, såkalt utuktige piker. Redslene på Sprogø er et tilbakelagt kapittel i Danmarkshistorien, men det dukker opp personer som sier at eksperimentene fortsatte helt opp til vår tid. Carl og Assad må vinne et kappløp mot tiden for å hindre flere mord og overgrep.

DØDE DYR OG FAKIRER
Mer grøss blir det også mandag. Da vises nyinnspillingen av Stephen Kings grøsserklassiker «Pet Semetary». Filmen har 15 års aldersgrense. 

– Louis Creed og konen, Rachel, flytter til et hus i landlige omgivelser sammen med sine to små barn, Gage og Ellie. Ryktene går om en mystisk kirkegård i nærheten der barna begraver sine kjæledyr. Og noen ganger har dyrene vendt tilbake fra de døde. Når familiens egen katt, Creed, dør i en ulykke, begraver Jason ham på dyrekirkegården. Men det som kommer tilbake er noe langt mer grufullt enn de kan forestille seg, skrives det om filmen. 

Tirsdag  er det duket for hyggeligere scener når filmen «Den Fantastiske Reisen til Fakiren som gjemte seg i et Ikea-skap» vises. Filmen vant Gledessprederen-prisen på Haugesund Filmfestival og er basert på den bestselgende boka av Romain Puértolas.

– Aja har levd hele livet i Mumbai. Han opptrer på gatene, svindler turister og folk tror at han har spesielle magiske krefter. Når moren hans dør, drar han til Paris for å finne sin far med en falsk 100 euro-seddel i lomma. Det første målet er den svenske møbelbutikken IKEA han drømte om å besøke siden han var liten, og her han møter Marie som han forelsker seg hodestups i. Aja opplever utrolige eventyr rundt om i verden, opprinnelig i et skap, så en Louis Vuitton- koffert, en varmluftsballong til Tripoli og i en flyktningleir i Libya. På veien treffer han den sudanesiske flyktningen Assefa i en lastebil, og et varig vennskap etableres. Men, Aja gir ikke opp håpet om å komme tilbake til Paris og bli gjenforent med sin elskede Marie.

Filmuken avrundes onsdag med visning av superheltfilmen «Shasam!». Filmen har 9 års aldersgrense.

– Med litt magi, kan vi alle finne frem til superhelten i oss. Billy Batson, en gatesmart 14 åring, oppdager at det magiske ordet ‘SHAZAM!’ forvandler han til en voksen superhelt.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.