"Den magiske portalen" er en animasjonsfilm fra skaperen bak Toy Story.

Magiske portaler og rask action

Skrevet av Morten Moe
08.07.2021 18:00 - OPPDATERT 09.07.2021 09:03

UKENS KINOFILMER:

Fredag:
Den magiske portalen

Originaltittel: Magic Arch
Premiere: 2021-06-11
Varighet: 1t 23min
Sjanger: Animasjon, Familie, Komedie
Aldersgrense: A
Regissør: Vasily Rovenskiy

Den magiske portalen er en animasjonsfilm fra skaperen bak Toy Story om den sjenerte og eventyrlystne delfinen Delfi.

Den magiske portalen er en animasjonsfilm fra skaperen bak Toy Story om den sjenerte og eventyrlystne delfinen Delfi. På et av sine mange undervannseventyr finner han en magisk portal, som forvandler alt under vann til det en selv ønsker seg. Men mureneålene er ikke langt unna. Ålene bestemmer seg for å misbruke magien og forvandler seg til kjempeåler i jakten på å ta over Delfis fredelige Fiskeby. Delfi må ut på en reise for å finne sin forsvunne far og samle nok styrke til å bekjempe ålene, beskytte byen og vinne sin livs kjærlighet.

Fredag:
Fast & Furious 9

Originaltittel: F9
Premiere: 2021-06-25
Varighet: 2t 22min
Sjanger: Action
Aldersgrense: 12 år
Originalspråk: Engelsk
Regissør: Justin Lin

Dominic Toretto og gjengen er tilbake i en ny fartsfylt Fast & Furious-film.

Dominic Toretto forsøker å gjenoppta et normalt liv sammen med Letty og sønnen, Brian. Men den kriminelle mesterhjernen, Cipher, er fortsatt ute etter å ta knekken på familien hans. Hun rekrutterer Dominics yngre bror, Jakob - en livsfarlig leiemorder som har en personlig vendetta mot Dominic. Den eneste sjansen Dominic har til å redde dem som står ham nærmest, er å ta et oppgjør med fortiden.

Søndag:
Croods - En ny tid

Tittel: Croods - En ny tid
Premiere: 2021-07-02
Varighet: 1t 35min
Sjanger: Animasjon
Aldersgrense: 6 år
Originalspråk: Norsk
Regissør: Joel Crawford

Gjør deg klar til et nytt eventyr som vil gå ned i historien.

Den prehistoriske familien Croods har forlatt sin hule, og legger ut på en ferd for å finne sitt nye hjem. Når de ramler over det som ser ut til å være selveste paradis, støter de på familien Bedremann, som hevder at de er bedre og mer evolverte enn Croods. Etter at Ipp og Bedremanns datter stikker av sammen på et farlig eventyr, må familiene slå seg sammen for å finne dem igjen.
Norske stemmer:
Grug - Bjørn E. Aasland
Gard - Håvard Bakke
Ipp - Tomine Harket
Finn - Anders Bye
Håp - Marte Stokstad
Ugga - Katrine L. Blomstrand
Sol - Ulrikke Brandstorp
Tunk - Erik Skøld
Gamla - Unn Vibeke Hol

Søndag (siste gang):
Han

Originaltittel: HAN
Premiere: 2021-06-04
Varighet: 1t 23min
Sjanger: Drama
Aldersgrense: A
Originalspråk: Norsk
Regissør: Guro Bruusgaard

HAN følger én gutt og to menn gjennom et døgn hvor de på hver sin kant av byen opplever sosiale og emosjonelle fall. Hvor mye press tåler de egentlig? HAN turnerer tragedie med komedie, og handler om utenforskap, krenkelser og mannsrollen.

Skoleeleven Harald higer etter anerkjennelse uten å bli sett verken av læreren eller hjemme. Arbeidsledige Eirik ydmykes på NAV, men ingen ser ut til å bry seg om det han vil si. Den anerkjente manusforfatteren Petter skal lage storfilm om Fridtjof Nansen, men blir kvotert ut og sliter med et mindreverdighetskompleks. Filmen skal konkurrere på Oslo Pix: "Det er ingen tvil om at regissør Guro Bruusgaard med sitt direkte og høyst aktuelle blikk på utenforskap, krenkelser og mannsrollen har laget en av årets viktigste norske filmer – båret frem av imponerende skuespillerprestasjoner fra de tre hovedrolleinnehaverne"

Tirsdag:
Rettferdighetens ryttere
Denne filmen kan sees på kino til 50% for kinoklubb-medlemmer

Tittel: Rettferdighetens ryttere
Premiere: 2021-07-02
Varighet: 1t 56min
Sjanger: Komedie, Action, Drama
Aldersgrense: 15
Originalspråk: Original
Regissør: Anders Thomas Jensen

Anders Thomas Jensens (“Adams epler”, “Blinkende lykter”) nye film er en moderne komedie om kameratskap, maskingevær, matematikk, dansk gla’vold og filosofering om selve livet.

Den utstasjonerte soldaten Markus må reise hjem til sin tenåringsdatter Mathilde fordi hans kone dør i en tragisk togulykke. Tragedien virker tilfeldig, helt til matematikeren Otto dukker opp med sine to eksentriske kolleger Lennart og Emmenthaler. Otto var selv passasjer på ulykkestoget, og er overbevist om at dette var planlagt og at noen må stå bak. Etterhvert tyder alle tegn på at det faktisk var et nøyaktig regissert attentat, som hans kone tilfeldig ble offer for, og Markus bestemmer seg for å ta affære på egenhånd.

Onsdag:
Werewolves Within

Originaltittel: Werewolves Within
Premiere: 2021-07-02
Varighet: 1t 36min
Sjanger: Komedie, Skrekkfilm
Aldersgrense: 15
Originalspråk: Engelsk
Regissør: Josh Ruben

Spillefilm adapsjon av videospillet hvor varulver angriper en liten by.