Den kjente musikeren, komponisten og kunstneren Magne Furuholmen fikk seg en skikkelig A-ha opplevelse da han nylig smakte lutefisk av rundfisk under et besøk på Svinøya i Svolvær.
PAKKET KOFFERTEN MED LUTEFISK– Han hadde tidligere spist filet av lutefisk, men rundfisk-versjonen har mer smak og er en annen opplevelse, sier daglig leder ved Berg Seafood AS, Jonas Walsøe.
Smaksopplevelsen på Børsen Spiseri skal ha vært så god at keyboardisten i A-ha like godt kjøpte 20 kg av produktet som han pakket med seg i kofferten til venner og bekjente. Han fikk også med seg tørrfisk og filet av tørrfisk, kan Walsøe opplyse. KVALITET TIL LOKALMARKEDET
Lutefiskproduksjonen er nå i full gang hos mange produsenter i hele landet og Berg Seafood akter å levere topp kvalitet til lokalmarkedet. Dette til tross for at det ble hengt rekordlite tørrfisk i vinter som følge av en krevende situasjon med med råstoff og vær.
– Vestover gikk det mye frost i produksjonen men vi var heldige med timingen og slapp i stor grad unna. Samtidig hengte vi ikke mer enn det vi skal produsere og vi akter å betjene det lokale markedet først og fremst, sier Jonas Walsøe.
Han sier at lutefisk av rundfisk produseres i begrenset opplag og at mesteparten av råstoffet brukes til filet.
– Men vi tviholder på rundfisken. Den har bedre smak og vi er opptatt av å holde høy kvalitet. Det er mange produkter på markedet som er vannet ut og det er noe som ikke stemmer når du ser de billigste variantene som selges i butikken, sier Jonas Walsøe.