Magne Furuholmen fra A-ha likte den lokale lutefisken så godt at han pakket kofferten full til venner og bekjente. Her får han overlevert lutefisk og tørrfisk av daglig leder Jonas Walsø på Berg Seafood AS under et besøk på Galleri Gunnar Berg. Foto: Privat

A-ha-opplevelse for Magne Furuholmen

Skrevet av Eivind Biering Strand
11.10.2018 12:45 - OPPDATERT 12.10.2018 12:02

Lutefisk-sesongen er i full gang og da Magne Furuholmen fra A-ha nylig fikk smake årets godsaker på Børsen i Svolvær, pakket han like godt 20 kg lutefisk fra Berg Seafood i kofferten til venner og bekjente.

Den kjente musikeren, komponisten og kunstneren Magne Furuholmen fikk seg en skikkelig A-ha opplevelse da han nylig smakte lutefisk av rundfisk under et besøk på Svinøya i Svolvær.

PAKKET KOFFERTEN MED LUTEFISK
– Han hadde tidligere spist filet av lutefisk, men rundfisk-versjonen har mer smak og er en annen opplevelse, sier daglig leder ved Berg Seafood AS, Jonas Walsøe.
Smaksopplevelsen på Børsen Spiseri skal ha vært så god at keyboardisten i A-ha like godt kjøpte 20 kg av produktet som han pakket med seg i kofferten til venner og bekjente. Han fikk også med seg tørrfisk og filet av tørrfisk, kan Walsøe opplyse.

KVALITET TIL LOKALMARKEDET
Lutefiskproduksjonen er nå i full gang hos mange produsenter i hele landet og Berg Seafood akter å levere topp kvalitet til lokalmarkedet. Dette til tross for at det ble hengt rekordlite tørrfisk i vinter som følge av en krevende situasjon med med råstoff og vær.
– Vestover gikk det mye frost i produksjonen men vi var heldige med timingen og slapp i stor grad unna. Samtidig hengte vi ikke mer enn det vi skal produsere og vi akter å betjene det lokale markedet først og fremst, sier Jonas Walsøe.
Han sier at lutefisk av rundfisk produseres i begrenset opplag og at mesteparten av råstoffet brukes til filet.
– Men vi tviholder på rundfisken. Den har bedre smak og vi er opptatt av å holde høy kvalitet. Det er mange produkter på markedet som er vannet ut og det er noe som ikke stemmer når du ser de billigste variantene som selges i butikken, sier Jonas Walsøe.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.