STJERNESKUDD: Mathieu van der Poel kommer til Lofoten for å kjempe om flere etappeseire i Arctic Race of Norway. Her feirer han seieren i den fjerde etappen i Arctic Race of Norway i 2018. Foto: ARN/Rune Dahl

Mangler fremdeles 30 vakter

Skrevet av Morten Moe
12.08.2019 18:00 - OPPDATERT 13.08.2019 08:02

− Dersom noen har tid til overs kan de gjerne komme allerede i dag og hjelpe til med å montere scene på Torget, sier Tor Henriksen.

Lofotvekst har fått sin del av ansvaret for å skaffe nok vakter til Arctic Race of Norway og The Arctic Triple. I Vågan er det behov for 94 mennesker bare til sykkelrittet, og i tillegg kommer parkeringsvakter og matstasjoner til triatlonutøverne.

− Da jeg talte i formiddag manglet vi 30 for å være fulltallige, og da først og fremst trafikkvakter fredag, sier Henriksen.

Han ber folk som kan tenke seg til å stille opp om å ta kontakt med ham eller Arne Walter Mørch.
− Det blir nok både NM i triatlon og sykkelritt, men får vi ikke mer folk, kan det hende vi må stenge flere veier med bukker og sperremateriell. Det ønsker vi selvsagt å unngå, sier Henriksen.

Han vet ikke hvorfor det skal være så vanskelig å stable på bena vaktene, men har sine teorier.
− Det er vel noen som ikke vet om de har tid og mulighet før vi nærmer oss. Og mange er vel tilbake på jobb etter sommerferien. Med så mange arrangementer i Vågan blir det selvsagt også en slitasje på folk. Men er det noen som mener de har tid eller mulighet til å stille, så ta kontakt, oppfordrer Tor Henriksen, som også kan sette folk på venteliste, slik at de kan steppe inn om det skulle bli krise.

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.