Mektige mutanter inntar lerretet

Skrevet av Mari Rokkan
06.06.2019 18:00 - OPPDATERT 07.06.2019 07:02

«X-Men: Dark Phoenix» har Norgespremiere ved Svolvær filmteater fredag kveld. Ellers byr kinouken på ny animasjon - og filmen om terrorangrepet på Taj Hotel i Mumbai i 2008.

– Moxy elsker sitt originale liv i denne ualminnelige byen, men hennes umettelige nysgjerrighet får henne til å lure på om det er noe – et eller annet – på den andre siden av fjellet ved Uglyville. Moxy samler en gjeng av sine nærmeste venner, og sammen drar de ut for å finne det som er på den andre siden. De oppdager en annen verden i form av Perfeksjon – en by hvor de mer klassiske dukker blir opplært i skikk og bruk før de sendes til den «virkelige» verdenen for å møte et barns kjærlighet.

Slik reklameres det for animasjonsfilmen «UglyDolls», som åpner kinouken fredag ettermiddag. Filmen har 6 års aldersgrense. 

Senere på kvelden er det klart for «X-Men: Dark Phoenix», som omhandler karakteren Jean Grey og hennes utvikling til å bli Dark Phoenix. 

– Under en redningsoppgave i verdensrommet blir Jean truffet av en kosmisk kraft som forvandler henne til en av de mektigste mutantene som finnes. I kampen mot sine egne personlige demoner og den stadig mer ustabile kraften i henne mister hun kontrollen. Planeten trues og X-Men-familien er i ferd med å rakne, skriver distributøren om filmen - som har 12 års aldersgrense og som også vises onsdag. 

ULV OG TERROR
Søndag ettermiddag er det igjen klart for film for de minste, med visning av «Ulv i fåreklær 2».

– Det store spørsmålet er igjen: Kan sau og ulv leve sammen i fred og vennskapelighet? I Den Forente byen lever får og ulv et fredelig og rolig liv sammen, og respekterer siviliserte samfunnsregler. Men en dag får de uventede gjester – en polarrev og en liten søye på flukt. Gray, lederen av Den Forente byen Gray beskytter dem, og han får en livstruende utfordring. Skal han adlyde rovdyrs lover og bli en av dem igjen eller kjempe mot dem. Kan hans mot og oppfinnsomhet, så vel som hans mange venner, vinne over alle problemer og bringe fred tilbake til samfunnet, står det skrevet om filmen, som er tillatt for alle. 

Verre blir det søndags kveld. Da vises filmen «Hotel Mumbai», som har 15 års aldersgrense med god grunn. Filme forteller nemlig den dramatiske historien om terrorangrepet som skjedde i 2008, på det berømte og tradisjonsrike Taj Hotel i den indiske byen Mumbai.

– «Hotel Mumbai» bringer seerne inn i selve angrepets episenter, og viser motet og viljestyrken til helt vanlige mennesker fra alle samfunnslag når de stilles overfor et nesten uvirkelig mareritt, og må klare å stå sammen når det virkelig behøves. Med sin gripende og realistiske fremstilling viser filmen menneskeligheten som klarte å overstråle tragedien i Mumbai, reklameres det.

GODZILLA OG ELTON
Har du enda ikke fått sett «Godzilla: King of the Monsters», er det mulig å få med seg siste visning av filmen mandag kveld. Dette episke actioneventyret har fått 12 års aldersgrense. 

– Historien følger den heroiske innsatsen til det krypto-zoologiske byrået Monarch. Dets medlemmer står overfor et batteri av monstre, blant annet den mektige Godzilla, som støter sammen med Mothra, Rodan og hans ultimate nemesis, den trehodede Ghidorah. Når disse gamle superartene – som man trodde bare var myter – gjenoppstår, kappes de om overherredømme, noe som gjør menneskets fremtidige eksistens uviss, skriver distributøren.

Siste visning er det også for «Rocketman» denne filmuken, nærmere bestemt tirsdag kveld. Filmen, som omhandler livet til musikklegenden Elton John, har fått strålende kritikker. Særlig hovedrolleinnhaver Taron Egerton roses for sin tolkning av hovedpersonen. 

 

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.