KJEMPER MOT OLJEBORING: Gaute Eiterjord, gjenvalgt leder i Natur og Ungdom. Foto: Natur og Ungdom.

Mener seieren mot oljeboring er nær

Skrevet av Eivind Biering Strand
10.01.2019 10:00 - OPPDATERT 10.01.2019 16:02

Nyvalgt leder i Natur og Ungdom, Gaute Eiterjord fortsetter kampen mot oljeboringen utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Gaute Eiterjord frå Stavanger er gjenvalgt som leder i Natur og Ungdom under organisasjones 54. landsmøte 8. januar. Han får friske tilskudd inn i ledelsen, med
Haldis Tjeldflaat Helle (21) fra Oslo til 1. nestleiar og Jørgen Næss Karlsen (21) fra Skedsmokorset som 2. nestleiar.

Den nye ledelsen varslerr kamp mot gruvedumping i norske fjorder og har høye forventninger til at en ny regjering skal stoppe planene om gruvedumping i Repparfjord og Førdefjorden.

De lover også fortsatt kamp mot mer oljeleting, og er klare for å ta Klimasøksmålet, der Natur og Ungdom, sammen med Greenpeace har saksøkt staten for å dele ut oljelisenser i Barentshavet, til lagmannsretten.

De ser også fram til at Arbeidarpartiet ligger an til å gå inn for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja etter at flere fylkeslag har snudd i saken i året som gikk.

– I år ligger vi godt an til å vinne den lange kampen for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. Når Nordland Arbeiderparti, som har vært den ivrigste forkjemperen for olje, gravlegger stridsøksa er det et tydelig signal. Jonas Gahr Støre, du må lytte til grasrota i ditt eget parti: Det er et soleklart flertall som vil ha et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja! sier Eiterjord i en melding.