TILBAKE: Kommende høst besøker Kari Bremnes Lofoten Kulturhus igjen. Foto: Stian Andersen. Stian Andersen

– Merket savnet av turnelivet

Skrevet av Eivind Biering Strand
14.03.2019 10:00 - OPPDATERT 14.03.2019 16:02

Høsten 2019 legger Kari Bremnes ut på ny turne og tar selvsagt turen innom Svolvær og Lofoten Kulturhus.

Datoen 17. oktober er det bare å krysse av i kalenderen først som sist. Kari Bremnes skal ut på ny turne og legger da turen tilbake til Lofoten kulturhus. 

EN FØLELSE AV SAVN
På sin egen hjemmeside beskriver hun savnet til turnelivet som årsaken til at det blir ny høstturne.
– For første gang på mange år har jeg en lang konsertpause. Å være borte fra turnélivet har sine gode sider, men etterhvert sniker det seg inn en følelse av savn. Som noe vesentlig mangler. Jeg strekker meg etter jern, tran, vitaminer, spinat. Og skriver og hiver. 

VIKTIGE SPILLESTEDER
Videre forteller at hun at det foreløpig er uklart hvilke låter hun vil ha med seg i bagasjen. Destinasjonene for turneen har det derimot aldri vært tvil om.
– Jeg liker å vite at det bestandig vil være sanger som ikke er skrevet. I oktober reiser bandet mitt og jeg ut igjen. Hva vi skal spille da, vet jeg ikke nå. Men hvor vi skal, og når vi kommer, er klinkende klart. Og absolutt hvorfor. Denne rekka av spillesteder er tusen ganger gøyere enn jern, tran, vitaminer, spinat. Håper vi sees som aldri før, sier Kari Bremnes.

Musikken til Kari Bremnes blir ofte beskrevet som nordvendt, europeisk, åpent, stort, personlig og melankolsk  Den enorme spennvidden i konsertene hennes er en signatur for Kari Bremnes band. Fra det lyseste til det ganske mørke og rå. Og hele tiden med en nærhet til folk og livsskjebner. Kari har skrevet sanger i 20 år og gitt ut 15 soloalbum. Hennes siste plate, "Det vi har", kom ut i 2017. 

Kari Bremnes har spilt i Lofoten Kulturhus fem ganger tidligere, hvorav en musikkforestilling med Nordland teater. Første gang Kari besøkte Lofoten kulturhus var i juni 2009.

Dette er spillestedene for høstens turne: 

16.okt Kolben Kulturhus
17.okt Lofoten Kulturhus
18.okt Harstad Kulturhus
19.okt Narvik Kulturhus
23.okt Stavanger Konserthus
24.okt Sentrum Scene, Oslo
25.okt Sentrum Scene, Oslo
26.okt Scandic Scene, Hamar
27.okt Maihaugsalen, Lillehammer
29.okt Byscenen, Trondheim

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.