Ole Bendiksen (her sittende bak Trond Nyrud til høyre i bildet) spilte bass sammen med Nyrud i flere forskjellige ban. Her er det Boyzen som er foreviget, med nå avdøde Thom Pettersen i midten foran, Ole Johan Helmersen sittende til venstre og Jan Helge Johansen bak ham.

– Trond ga trøst og hjalp alle

Skrevet for Redaksjonen
14.10.2020 11:30 - OPPDATERT 14.10.2020 18:02

Bendiksen spiller bass, og har opptrådt med Nyrud i mange sammenhenger de siste 30 årene.

Minneordet ble først publisert på Ole Bendiksens Facebook-side, og er gjengitt med hans tillatelse.

 Æ sett med et stort savn i dag, da vår alles kjære Trond Nyrud ble funnet død i sitt hjem i dag.

Tidligst fredags morgen prata undertegnede med Trond, der han uttrykte stor lyst te å få del musikken sin med flere. Så vi planla og ha en livestream der han fikk vist frem alle låtene han hadde jobba med i mange mnd. Dessverre ble det ikke sånn.

I over 30 år har vi stått skulder ved skulder i ulike band og underholdt på 1000 vis av menneska. Og med dæ i front som alltid promoterte fred og kjærlighet som den aller største selvfølge.

Trond Nyrud.   Foto: Karianne SteenTrond har alltid vært en som alltid har vært synlig i bybildet, og bestandig har pratet med alle. Kong Salomon eller Jørgen Hattemaker var alle like i hans øyne. Så ofte tok Trond seg av dem som slet med både med rus og psykiatri. Trond ga trøst og hjalp alle som måtte trenge det. Om det så var flere timer med prat over en kopp kaffe, eller bare en kjøretur for å lufte hodet.

Musikk var alltid en stor del av Trond sitt liv. Både som stor popstjerne sammen med Zoo i mange år, eller sammen med bandprosjekter sammen med lokale helter. Trond elsket musikk !

Og musikk av alle sjangre. Ofte når han ringte kunne man høre klassiske stykker som jomet i bakgrunnen.

Og tror han må være den i Svolvær som øvet mest. Hver dag tok han seg tid til å spille litt for å hold ferdighetene ved like.

Som medmusikant var Trond lat, både når det kom til opprigging og nedrigging. Men sånn var det bare, og vi mobbet han ofte for dette. Mens vi andre slet med å bære utstyr og rigge opp, hadde Trond alltid fått seg en Pepsi Max og bestilt seg mat.
Trond elsket å mobbe oss andre. Hver minste ting kunne han finne på å terge oss med. Men samtidig var det alltid på en humoristisk måte, så det var sjeldent noe sure miner. Og han fikk alltid tilbake, med renter.

Bandmiljøet i Vågan har fått seg en kraftig knekk etter bortgang av flere markante musikere de siste årene. Og Trond er en av dem.

Det vet de fleste som har vært innom Vågan på spilling. De aller fleste har vel fått Trond opp på scenen som gjesteartist.

Trond elsket å opptre for folk, motta skryt og se smilende fjes foran seg. Da var han i sitt Ess. Og kunne godt finne på og gå vandrende blant publikum med enten sax eller munnspillet sitt. Han elsket rampelyset til de grader.
Ikke alle likte plassen han tok , men sånn var bare Trond .

The show must go on !!!

Vi sitter igjen med masse minner, og disse vil vi alltid se tilbake på med et varmt smil. Heldigvis har vi masse bilder og stoff som vi kan gå tilbake til å mimre.
Gutta i Norges Blues Band vil alltid minnes deg som en god venn som sto sammen med oss i stormen og i solskinn på en scene på ulike steder i Nordland.
har laget for å vise frem låtene sine. Lytt gjerne til disse og minnes han i kveld. For de som har lyst så ligger det flere musikkvideoer her som Trond hadde laget.
https://www.youtube.com/channel/UCmeHJG78GIZqCGy6oAQcWhQ...

Hvil i fred kjære kompis  
Peace and Love !!!

Kondolerer til Trond sine to sønner og hans bror.

Ole Bendiksen