Et par hundre mennesker hadde møtt fram for å minnes de tre som omkom i ulykken på fergeleiet i Svolvær 24. august. Foto: Morten Moe

Mintes de omkomne

Skrevet av Morten Moe
08.09.2019 14:00 - OPPDATERT 08.09.2019 21:05

Våganhallen ble fylt av mennesker fra alle samfunnslag i kommunen.

Bakgrunnen for minnestunden var de tre som omkom 24. august i en utforkjøring, mens de drev og øvelseskjørte på fergeleiet i Svolvær. Da døde en datter, mor og en far, og i ettertid har samfunnet rundt dem samlet inn over 270.000 kroner til de etterlatte.

Søndag var det minnestund, og det ble en fin avskjed. 

Det ble sunget og holdt taler, store deler av det somaliske samefunnet var møtt fram, og også mange fra lokalbefolkningen ellers hadde funnet veien til Våganhallen denne grå søndagen.

– Kjempfint at så mange har funnet veien hit. Jeg hadde egentlig ikke håpet på så mange, sier leder ved Al Hidaya kultursenter, Kamal Sidi, som har vært organisatoren.

– Jeg følte meg litt alene om arrangementet i starten, men døgnet før har jeg fått masse hjelp med de som skal opptre, så dette ble bra, sier Kamal.

For den ene etter den andre kom fram og fortalte om de omkomne. Blant annet rådgivere på den videregående skolen og ordfører Eivind Holst. Det var også flere som var framme og sang for de frammøtte.
I en og en halv time var det program, før Kamal fortalte at den offisielle delen av programmet var over og inviterte alle frammøtte til å bli bedre kjent med hverandre.

Bildeserie
Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.