Mirjam Saarheim fra Kabelvåg imponerte stort i Tromsø Skyrace lørdag. Foto: Privat

Mirjam inn til knallsterk tredjeplass

Skrevet av Eivind Biering Strand
04.08.2018 16:58 - OPPDATERT 06.08.2018 18:01

Til tross for at hun brakk armen i mai, slo Mirjam Saarheim fra Kabelvåg til med en imponerende plassering i Tromsø Skyrace lørdag.

– Jeg er utrolig fornøyd! Det gikk virkelig over all forventning, sier Mirjam Saarheim på telefon fra målområdet i Tromsø.

Lørdag formiddag forserte hun 32 kilometer og 2.000 høydemeter på tida 3.48. Det sikret et knallsterk tredjeplass i kvinneklassen i løpet Tromsdalstind Skyrace.

– Det føltes egentlig ikke som jeg hadde overskudd på plass, så det var veldig overraskende at det gikk så bra. Jeg følte at jeg måtte kjempe litt og det var tungt. Men jeg fikk tidlig en god plassering bak hun som lå på tredjeplass. Til slutt klarte jeg å komme meg forbi, forteller Mirjam, som hadde en dedikert heiagjeng i form av sin søsters familie ved målgang.

Det at hun ved et uhell pådro seg brudd i armen under en fjelltur i mai, gjør prestasjonen ekstra imponerende.

– Jeg har fortsatt litt vondt i armen, men ikke slik at det hindrer meg i å løpe. Skaden gjør likevel at jeg må kontrollere mer nedover, så jeg tok det litt roligere på slutten da jeg hadde god klaring, sier hun.

Tromsø Skyrace arrangeres i år for tredje gang og samler nærmere 1.000 løpere, deriblant noen av verdens fremste fjelløpere. I følge arrangørene må deltakerne både ha god utholdenhet, hurtig og velutviklede fjellferdigheter for å lykkes i det krevende fjellterrenget terrenget rundt Tromsø, som inkluderer Tromsdalstind, Hamperokken, Bøntuva og Blåmann.

– Jeg vil beskrive det som et litt snillere terreng enn det vi har i Lofoten, men desto større seigpining, sier Mirjam.

Selv har hun alltid vært aktiv i fjellet, men det er først de siste par årene at hun har begynt å delta i konkurranser.

– Jeg har lite erfaring med konkurranser, og det er første gangen jeg er her. Egentlig har jeg bare gjort High Five tidligere. Derfor var dette ekstra gøy, for det er et stort arrangement.

– Og en ekstra god oppkjøring til kommende Lofoten High Five?

– Hehe, ja absolutt!

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.