Nå kommer revansjen

Skrevet av Redaksjonen
23.10.2019 11:00 - OPPDATERT 23.10.2019 17:02

LEDER: I fire år har dagens partier i posisjon sittet i opposisjon og måttet tåle det ene nederlaget etter det andre i formannskap og kommunestyre.

Nå kommer de første møtene, og vi aner allerede en kraftig dreining av politikken i Vågan. Det kom tydelig til uttrykk i mandagens Formannslap, der man i flere omganger reverserte gamle vedtak, eller går inn med andre øyne på problemstillinger.

Konkurranseutsetting av kommunale tjenester har vært et mantra for høyresiden. På landsbasis har regjeringen solgt seg ut og konkurranseutsatt flere tjenester.

Men i Vågan er det nå stopp. Vedlikeholdet av de kommunale veien var ett av punktene som sto for døren nå, etter et vedtak fjor der kommunestyret vedtok å vurdere å konkurranseutsette dette. Her slo posisjonen mandag fast at de ikke ønsker dette, og slamret døren ettertrykkelig i fjeset på høyre-grupperingen.

De ber også Vågan Eiendom utvide utredningen av svømmebassengkapasitet i Vågan til å også omfatte opplæringsbasseng i tilknytning til Kabelvåg skole. Dette er også noe nytt, man har hele tiden lent seg på at det var renovering i Svolvær eller nybygg. Det ble også besluttet å opprette en stilling som fagrådgiver klima og miljø, og en fagstilling med ansvar for ungdomsarbeid.

Alt dette er i tråd med hva den nye posisjonen gikk til valg på, så det bør ikke overraske noen. Men kanskje mere farten det blir gjort i. 

For vår del vil vi i hvert fall berømme politikerne med at de tar tak i problemstillinger som har vært oversett for lenge. Spesielt fagstillingen for ungdomsarbeid er noe som har vrt etterlyst i flere kretser. At de nå ser ut til å følge opp møtesteder for ungdom er også noe som har vært savnet.

Ungdom i Vågan mellom 14 og 18 år har i dag svært få alternativer. Mange av dem driver gatelangs og må finne seg utendørs alternativer. De litt yngre har et tilbud på Arbeidern i Kabelvåg, mens de litt eldre faller mellom mange stoler.

Vi håper politikerne nå kan finne midler og en vei fram mot en ny ungdomsklubb.