Per Bremnes på VIC synes det er flott at Vågan Næringsforening tar initiativ til å gjøre noe med julebelysningen i Svolvær.

− Nå må det penger på bordet!

Skrevet av Trine Sivertsen
19.10.2019 17:00 - OPPDATERT 20.10.2019 14:02

Det er en kald fredags morgen, og snøen har allerede begynt å pryde fjelltoppene. Vinteren er i anmarsj, og selv om ikke Halloween er overstått, begynner man å gjøre seg klare for juletider rundt omkring i Svolvær sentrum.

− Julebelysningen vi har i gatene må skiftes ut, den er helt utslitt, og da må vi spytte inn penger, vi som er i området, hvis ikke blir det ganske kjedelig i området, kanskje til og med litt pinlig i tida fram til jul, forteller Per Bremnes på VIC til Våganavisa.

Bremnes på VIC ved torget er én av de som så langt har bidratt i kronerullingen som Vågan Næringsforening kjører for å investere i nye julelys til Svolvær sentrum.

− Vi som er så stolt av byen vår, skal være glad for at noen, i dette tilfellet Vågan Næringsforening, tar initiativ til å gjøre noe med dette her, slik at det faktisk blir gjort. Nå må det penger på bordet, rett og slett, sier Bremnes.

Carl Gunnar Strøm på Specsavers vil oppfordre alle til å delta på kronerullingen og få lys i gatene.

VI TRENGER LYS I GATENE
Carl Gunnar Strøm på Specsavers har også gitt en sum til kronerullingen, og synes belysning til jul og mørketid er veldig viktig i gatene.

− Når folk kommer opp i gata her er det jo litt mørkt og trist, vi trenger belysning. Det er ikke så mange butikker igjen her i gata, så vi som er her må jo gjøre noe. Det er bra at vi har denne fellesskapsfølelsen for å ta i et tak. Jeg vil oppfordre alle til å finne fram litt å bidra med, sier Strøm.

Strøm mimrer om tiden når julegata i Svolvær bugnet av juleutstillinger og masse lys.

− En gang i tiden var jo julegata det virkelig store. Når julegaten skulle åpne hadde butikkene papir på vinduene, og når julegrana ble tent tok man papiret bort, og folk fikk den wow-opplevelsen. Den er jo blitt litt borte nå som julen starter allerede rett etter sommeren, ler Strøm.

Vågan Næringsforening er avhengig av flere bidrag for å få lyst opp alle gatene til jul.

EVIG TAKKNEMLIG FOR BIDRAG SÅ LANGT
Cecilie Helen Walle i Vågan Næringsforening kan fortelle at de er godt i gang med planleggingen, og håper å få organisert noe som vil lyse opp byen på en fin måte. Det hele avhenger av hvor mye de klarer å samle inn.

− Det er spesielt hyggelig å oppleve at de små aktørene i gaten engasjerer seg så mye som Per Bremnes og Carl Gunnar Strøm gjør for Vic og Strøm Optikk. Vi er evig takknemlig for bidraget og håper andre vil følge deres eksempel slik at vi kommer i land, sier Walle til Våganavisa.

Neste onsdag skal bestillingen for lysene legges inn, og det vil da avhenge av hvor mye man får inn fra kronerullingen i forhold til hvor mange gater som blir lyssatt.

− Vi oppfordrer igjen alle gårdeiere og leietakere til å se over sine fester der julepynt har hengt før slik at alt er klart til midten av november, avslutter Walle. 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.