Neste uke skal det settes 618 slike sprøyter i Vågan. Foto: NTB

Nå økes vaksine-mengdene

Skrevet av Morten Moe
28.05.2021 07:00 - OPPDATERT 28.05.2021 13:02

Vågan kommune vaksinerer neste uke gruppe 5 og 6, personer i aldersgruppen 55-64 år og 45-54 med forhøyet risiko for å utvikle alvorlig sykdom ved Covid-19.

– Vi har fått 55 glass å bruke inneværende uke, som gir 330 doser til dose 2 pluss 19 glass (114 doser) til dose to for dem som fikk Astra Zeneca for 12 uker siden. Vi får 103 glass i neste som gir oss 618 doser - dette er en blanding av dose 1 og 2, sier kommuneoverlege Jan Håkon Juul på kommunens hjemmeside.

– I denne perioden vil vi starte opp også med aldersgruppen 45-54 med risiko for alvorlig sykdomsforløp. Vi sammenstiller dermed alle påmeldte via vår hjemmeside opp mot listene vi har fått fra fastlegene. det betyr at selv om du står på listene fra fastlegen, må du i tillegg registrere deg elektronisk for å bli innkalt. Vaksineteamet forholder seg til påmeldingslistene og listene fra fastlegene. Det hjelper ikke å ringe vaksineteamet med spørsmål om hvorfor andre har fått, og du selv ikke har fått. Vaksineteamet vet ikke folks diagnoser eller sykdommer. Kommunen må forholde seg til journalsystemene og elektronisk uttrekk fra disse. Det har ikke vært en perfekt løsning, men den beste løsningen vi har. 
 
– Hvis det er noen i  aldersgruppene 65 år og oppover som har registrert seg, men ikke fått innkalling ber vi om at disse tar kontakt med vaksinetelefonen, så får du hjelp. Folk som har registrert seg i de yngre aldersguppene trenger ikke ringe for å spørre når det blir din tur, det kan vi ikke svare på.