POPULÆRT: Kreta er en av de øyene i Middelhavet som trekker oss nordlendinger på ferie.

Nå sikrer nordlendingene seg sommerferien!

Skrevet av Morten Moe
06.01.2019 18:00 - OPPDATERT 07.01.2019 10:02

Den mest hektiske salgsperioden for sommerferien er i gang, med Kreta som favoritt. Fra Evenes er dette også destinasjonen som selges raskest nå, med Kroatia på en solid andreplass!

Beregninger gjort av reisearrangøren viser at over halvparten av alle tradisjonelle pakkereiser i år vil gå til Hellas, og det er Kreta vi sikrer oss tidligst.

- For hvert år bestiller vi sommerferien litt tidligere, og i år er ingen unntak. Januar er måneden hvor de beste bostedene på de mest populære reisemålene blir revet vekk og det er flere nå blitt bevisste over. Nordlendinger som planlegger å tilbringe sommeren på Kreta eller i Kroatia, bør med andre ord ikke å vente for lenge med å sikre seg ferien! sier Tonje Løkaas Fossum, Marked-, og kommunikasjonsansvarlig i Apollo, i en pressemelding.

OPPLEVELSENES ØY
Få reisemål vet å overraske oss mer enn Kreta. Til tross for å være en av sommerens største klassikere, viser den mangfoldige øya nye sider ved seg selv hvert år – og vi går aldri lei! En av de tydeligste reisetrendene Apollo melder om i 2019 er ønsket om å oppleve mer, derfor er det heller ikke så rart at nærmere 170 000 nordmenn vil tilbringe sommerferien på Hellas’ største øy. Her venter nemlig alt fra sjarmerende småsteder som byr på tradisjoner, til trendy byer, langstrakte strender og bortgjemte skatter.

KRETA ER FAVORITTEN
– Kreta er og forblir favoritt og nå utforsker vi helt nye sider ved øya. Vi tar bena fatt og blir kjent med ravinen, leier bil og oppdager bortgjemte landsbyer, utforsker strender fra et paddleboard og trår utenfor turiststiene for å finne våre egne favorittsteder, forteller Fossum.

Chania-området byr nemlig på langt mer enn flotte strender. Her venter blant annet flere spesielle matopplevelser – fra moderne gastronomi på Salis i Chania by, til lunsj med majestetisk utsikt på Botanical Park & Gardens of Crete. Visste du at du også finner Kretas aller beste gyros her? På Oasis, bortgjemt i en sidegate i Voloudak i Chania, har brødrene Nikos og Giorgos Solidakis nemlig tilfredsstilt gyros-entusiaster i over femti år!

NYE REISEMØNSTRE
Fossum tror 2019 blir året hvor nye reisevaner slår røtter – og hvor bransjen i større grad vil trå nye veier. At nordmenn er blitt reisevante globetrottere stiller nemlig helt nye krav til reisearrangørene; vi vil ha større frihet, flere valg og skreddersydde opplevelser.

- Gjestene våre søker ikke lenger bare tryggheten en pakkereise tilbyr, de har også innsett at vi sitter på en helt unik kunnskap om alle reisemålene grunnet vår sterke, lokale tilhørighet. Både under og etter bestilling spør de oss om unike opplevelser, spesielle spisesteder, morsomme aktiviteter og lokale hemmeligheter, forklarer hun.

FLEKSIBLE REISER
I tillegg til tradisjonelle pakkereiser satser Apollo også stort på mer fleksible reiser, i samarbeid med over 50 ruteflyselskap og tusenvis av hoteller. Dette har ført til at eksotiske strandparadis som Bali, Mauritius og Seychellene vokser som sommerdestinasjoner, og at stadig flere kombinerer en uke på stranden med en storbytur eller to.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.