Naaaaaants ingonyamaaaaa bagithi Baba!

Skrevet av Mari Rokkan
11.07.2019 19:00 - OPPDATERT 12.07.2019 11:02

"Løvenes konge" er tilbake i ny drakt. 17. juli blir det verdenspremiere på storfilmen ved Svolvær filmteater.

Vi har alle hørt den første strofen av sangen "The Circle of Life" fra den ikoniske og hjerteskjærende tegnefilmen "Løvens konge" (1994).  "Nants ingonyama bagithi Baba" betyr  "Her kommer en løve, far" på zulu, og vil nok en gang runge ut over den Afrikanske savannen når den fotorealistiske, dataanimerte nyinnspillingen av filmen har verdenspremiere onsdag 17. juli - her i Vågan ved Svolvær filmteater med norsk tale. Filmen har 9 års aldersgrense.

Historien er den samme som før: Simba forguder faren sin, Kong Mufasa, og aksepterer sin egne rojale skjebne. Men ikke alle i kongeriket feirer den nye løveungens ankomst. Scar, Mufasas bror – og inntil nå arving av tronen, har egne planer. Kampen om klippen fylles av svik, tragedie og drama, og fører til at Simba rømmer. Med hjelp fra nye venner må Simba finne seg selv og ta tilbake det som er hans.

NY NIFS THRILLER
Men først ut i filmuken er siste visning av barneanimasjonen «Kjæledyrenes hemmelige liv 2» fredag 12. juli ettermiddag. Her møter vi nok en gang herlige Max og de andre kjæledyrvennene igjen idet de finner på nye, morsomme sprell mens eierne deres ikke er hjemme.

Senere på kvelden er det premiere på filmen «Crawl». Denne thrilleren har 15 års aldersgrense og vises også mandag 15. juli.

- Når faren til Haley slutter å svare på meldinger, setter Hayley seg i bilen og kjører ned til Florida for å sjekke hva som har skjedd. En massiv orkan er i ferd med å treffe hjembyen, og Hayley har kort tid på seg til å finne ham. Det viser seg at han har blitt sittende fast under huset mens han arbeidet i kjelleren, og nå er han fanget mens vannet stiger. Men det er ikke det mest skremmende Haley møter der nede. Noe skjuler seg i vannet. Noe som ikke gir opp før det har fortært alt i sin vei, frister distributøren.

ANIMASJON OG VOKSEN HUMOR
Søndagen starter som alltid med visning av en barnefilm. Denne uken er det animasjonsfilmen «Blinky Bill» som står på plakaten. 
– En eventyrlysten koala begir seg ut på en reise i den farlige australske villmarken i håp om å finne sin savnede far, men han oppdager snart at det krever mye å være helt, skrives det om filmen.

Etter leggetid for de minste, vises filmen «Stuber» for de fra 15 år og oppover.

- Når den forsiktige Uber-sjåføren Stu plukker opp passasjeren, som viser seg å være en politietterforsker på sporet av en brutal morder, blir han ufrivillig trukket inn i en stressende prøvelse der han desperat forsøker å holde seg klartenkt og i live, i tillegg til å sikre seg en femstjernes vurdering, opplyser distributøren om filmens handling.

SUPERHELT-TIRSDAG
Tirsdag kveld er det duket for ny visning av «Spider-Man: Far from Home».

– Peter Parker ønsker fri fra Spider-Man og drar på ferie til Europa sammen med vennegjengen. Den menneskelige superhelten Peter Parker aka Spider-Man blir med sine beste venner Ned, MJ, og resten av gjengen på en Europa-ferie. Men Peters planer om å forlate superhelttilværelsen i et par uker går fort i vasken når han plutselig blir involvert i å hjelpe Nick Fury med å avdekke mysterier om flere angrep som skaper kaos på kontinentet, skrives det om filmen, som har 12 års aldersgrense.

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.