Foto: Monica Knoff/Statens vegvesen.

Nesten 9500 kjøretøy kontrollert i Nord-Norge denne vinteren

Skrevet av Mari Rokkan
06.04.2019 20:00 - OPPDATERT 07.04.2019 18:02

Vegvesenets dekk- og kjettingkontroller hittil denne vinteren har resultert i 317 gebyrer, 382 bruksforbud og seks anmeldelser.

Siden oktober har Statens vegvesen kontrollert dekk og kjettinger på 9478 kjøretøy i Nord-Norge. Det er 40 prosent flere enn på samme tid i fjor.

– Vi jobber hver dag for å bedre trafikksikkerheten og framkommeligheten på veien våre. Selv om de fleste har tingene i orden, er det vogntog som ikke har noe på veien å gjøre, og de må vi stoppe, sier seksjonsleder Helle Torill Sandvik i Statens vegvesen i en pressemelding.

FLEST MANGLER PÅ TILHENGERE
Av de 382 bruksforbudene som ble gitt, ble 324 gitt tilhengere.

– 12 prosent av tilhengerne vi kontrollerte hadde mangler ved dekk- eller kjettingsutrustningen. Det er selvfølgelig for høyt. Vi har lagt oss på en streng linje når det gjelder vurderingen av egnetheten på dekkene og håper kontrollene gir en signaleffekt om at dårlig vinterutrustning ikke er akseptabelt, sier Sandvik.

Den såkalte vinterperioden varer ut april, men Statens vegvesen kontrollerer dekk og kjetting så lenge føret tilsier at det er nødvendig.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.