Kommuneoverlege Jan Håkon Juul kan bekrefte at nok en person fra Vågan er smittet av Korona-viruset.

Nok en korona-smittet fra Vågan

Skrevet av Morten Moe
19.03.2020 20:22 - OPPDATERT 20.03.2020 10:02

KORONA-VIRUSET: Én til inneliggende pasient ved Nordlandssykehuset Lofoten fikk torsdag positiv test på covid-19. Det er iverksatt smitteoppsporing blant alle som har vært i kontakt med pasienten og de som har vært i nærkontakt med pasienten blir satt i karantene. Personen som ble testet positiv torsdag kan knyttes til det første tilfellet som ble oppdaget onsdag.

Kommuneoverlege Jan Håkon Juul vært i kontakt med den del av disse. Tre-fire personer har vært eller er syke og antas derfor som positive.
– De vil ikke bli testet, da vi fremdeles kun tester i forbindelse med innleggelse. Personene settes i isolasjon til de er blitt friske igjen, sier Juul til Lofotposten.

Kommuneoverlegen understreker at de som har vært i kontakt med de bekreftet smittede vil bli kontaktet. I følge ham kan så mange som 2500 Våganværinger bli smittet, med en topp de neste to til tre ukene.

Det er også klart at de pasientene som trenger øyeblikkelig hjelp kan rutes til Gravdal og Lofoten Sykehus i stedet for å sendes til Stokmarknes, slik tilfellet var i går.