Musikalen «Ei hand å holde i» handler om det å være 40 år. På godt og vondt. Foto: Bjørn Leirvik

Nordland Teater feirer 40 år

Skrevet av Trine Sivertsen
22.01.2020 21:00 - OPPDATERT 23.01.2020 11:32

Når man feirer 40-årsdag skjer det med et realt pang! På torsdag blir det en storslått musikalopplevelse, når «Ei hand å holde i» med sanger av Trygve Hoff tar turen til Lofoten Kulturhus på sin bursdagsturné.

Musikalen «Ei hand å holde i» handler om det å være 40 år. På godt og vondt. Det handler om å finne sammen, kanskje om det å forlate noen, kanskje finne noen nye, eller kanskje finne den samme en gang til. 

Den beskrives som ei humoristisk, sorgtung, lettbeint og viktig forestilling. Trygve Henrik Hoff var en norsk vokalist, komponist, tekstforfatter og visekunstner, og sangene hans har satt sitt preg på flere generasjoner, selv etter sin død i 1987 .

Stig Bang har satt sammen sanger til en helhetlig historie om en liten by, eller sted, eller en plass. Der alt skjer. I løpet av et år.

I en pressemelding får vi en rask introduksjon til musikalens handling.

− Der den forbanna fiskeren på vei til ligningskontoret med årets selvangivelse og bilag i en plastpose fra S-laget, møter lærerparet som sjølproletariserer seg selv med et opphold nordpå, mens de er så inn i hampen potente at de klare å skaffe en tre-fire unger i løpet av bare ett år. Her er sesongarbeideren Gunn og ho gamle Gudrun. Jentoft med beinet er med. Og så Sverre da. På 40. Nyskilt. Og klar til å bli plukket. 

Det er kjente, kjære sanger på repertoaret, der vi blant annet får høre «Har en drøm», «Nordnorsk julesalme» og «Fem år etter Mendelssohn».

For undertegnede, selverklærte, kulturjournalist høres ingrediensene «Trygve Hoff», «musikal» og «små forhold» ut som en særdeles flott sammensetning. Nordland Teater har gjort en vane av å imponere når de tar turen, og dette blir absolutt et gledelig gjensyn.

AV: Stig Bang, etter sanger av Trygve Hoff
BEARBEIDET AV: Erik Schøyen
MUSIKALSKE ARRANGEMANGER: Håvard Lund
REGI: Erik Schøyen
MUSIKALSK LEDER: Tor-Petter Aanes
SCENOGRAFI: Eirik B. Torsethaugen og Eirik Schøyen
KOREOGRAFI: Belinda Braza
KOSTYME: Sylvia Denais
LYSDESIGN: Eirik B. Torsethaugen
MASKØR: Unni Gjerde Jørgensen
MEDVIRKENDE: Richard Olsen, Emilie Tverbak, Linda Mathisen, Julie Sofie Reite, Stein Elvestad, Kristoffer Hjulstad, Marte Hansen, Mona Jacobsen, Sven Henriksen