Norgespremiere fredag

Skrevet av Morten Moe
19.11.2020 18:00 - OPPDATERT 20.11.2020 09:02

JULEFILMENE ER HER!: NORGESPREMIERE
Fredag:
Julenissens datter 2

En frittstående oppfølger til suksessen fra 2018. Helt nord på Grønland bor 12 år gamle Lucia sammen med moren og faren (som er mest kjent som julenissen). Lucia er den første jenta noensinne som går i nisseklassen på den internasjonale Juleskolen.

Originaltittel: Julemandens datter 2
Premiere: 2020-11-20
Varighet: 1t 31min
Sjanger: Familiefilm, Barnefilm, Eventyr
Aldersgrense: 6
Originalspråk: Norsk
Regissør: Christian Dyekjær

Fredag:
Freaky

En tenåringsjente skifter kropp med en seriemorder, og har 24 timer på seg til å få kroppen sin tilbake.
Sjenerte Millie (Newton) går på videregående skole i den lille byen Blissfield. Byen herjes av en etterlyst seriemorder (Vaughn), som en kveld utpeker Millie som sitt neste bytte. Mordet går ikke helt som planlagt, da nærkontakten mellom dem resulterer i et kroppsbytte. Millie må nå bruke de neste 24 timene på å overbevise vennene sine om hjelp, i kroppen til en femti år gammel psykopat. Samtidig holder seriemorderen ikke tilbake noen skrupler, og bruker sitt nye, yndige utseende for å kapre nye ofre. Freaky kommer fra produsenthuset Blumhouse, og er regissert av Christopher Landon (Happy Death Day, Paranormal Activity). Jason Blum (Get Out, Us, Halloween) er produsent.

Originaltittel: Freaky
Premiere: 2020-11-13
Varighet: 1t 42min
Sjanger: Skrekkfilm, Komedie
Aldersgrense: 15
Originalspråk: Original
Regissør: Christopher Landon

Søndag:
Dragevokterens jul

Det er snart jul i den lille byen Kjedly. Alle pynter til fest, synger julesanger og baker kaker. Bortsett fra 11 år gamle Sara som beveger seg rundt som en usynlig ninja. "Aldri bli sett, aldri bli tatt og aldri bli kjent med noen", sier hun til seg selv mens hun gjemmer seg for politiet og bryter seg inn i ferietomme hus for å finne mat og varme. Men når en flammesprutende drage krasjlander i huset hun skal feire jul i, snus alt på hodet.
Hun blir tvunget til å be om hjelp av nabogutten Mortimer som drømmer om å bli Youtube-stjerne. Sammen bestemmer de seg for å hjelpe dragen hjem dit den kommer fra før noen får fatt i den. Men å holde seg skjult for politiet med en ildsprutende dragevenn, er ikke lett. "Dragevokterens jul" er en hjertevarm, morsom og spennende film om å tørre å bli sett for den man er. Om vennskap, offervilje og troen på det utrolige. En julefilm du aldri har sett maken til!

Originaltittel: Dragevokterens jul
Premiere: 2020-11-13
Varighet: 1t 21min
Sjanger: Familiefilm
Aldersgrense: 6 år
Originalspråk: Norsk
Regissør: Katarina Launing

Søndag:
Gledelig Jul

Gledelig jul er en julekomedie med Anne Marit Jacobsen og Otto Jespersen i spissen for et norsk stjernelag av kjente og kjære skuespillere.
Annemor og Frank gleder seg over at barn og barnebarn skal feire jul hjemme på gården for første gang på ti år, men det går ikke helt etter planen. Datteren Tessa har byttet ut samboeren Emma med en slesk, svensk fitness-trener, mens sønnen Samuel er på randen av en skilsmisse på grunn av en glutenallergisk hund. Barnebarnet Petter prøver å fri til skolens vakreste jente på hebraisk og naboen Nils er døden nær. Det må manøvreres mellom små og store katastrofer for å holde familien samlet, men akkurat idet juleroen senker seg kommer en gammel hemmelighet til overflaten. Blir dette familiens siste jul sammen?

Originaltittel: Gledelig jul
Premiere: 2020-11-06
Varighet: 1t 30min
Sjanger: Komedie
Aldersgrense: Alle
Originalspråk: Norsk
Regissør: Henrik Martin Dahlsbakken

Mandag:
Palm Springs

Palm Springs er en twisty amerikansk romantisk komedie med Andy Samberg (Brooklyn Nine-Nine) og Cristin Milioti (The Wolf of Wall Street) i hovedrollene. Palm Springs er en smart og tidsriktig oppdatering av Groundhog Day (En ny dag truer).
Vent, det er noe kjent med denne følelsen av déjà vu. Nyles og Sarah møtes i et bryllup i Palm Springs, og etter en dramatisk kveld som blant annet inkluderer utroskap, episke taler og maskerte menn med pil og bue, blir de fanget i en tidsloop der de opplever den samme dagen om igjen og om igjen og om igjen og om igjen. Etter at sjokket har lagt seg, gjør de to sitt beste for å skape mening i en tilværelse der handlinger ikke har langsiktige konsekvenser, mens de fortsetter å lete etter en vei til morgendagen. PALM SPRINGS bruker premisset for EN NY DAG TRUER som utgangspunkt for en usedvanlig morsom, sjarmerende og filosofisk komedie. 

Originaltittel: Palm Springs
Premiere: 2020-11-06
Varighet: 1t 30min
Sjanger: Romantisk komedie
Aldersgrense: 12 år
Originalspråk: Engelsk
Regissør: Max Barbakow

Tirsdag:
Relic

Denne er defintivt ikke for sarte sjeler...
Filmen følger Kay (Emily Mortimer) og datteren Sam (Bella Heathcote) til et creepy, gammelt hus på landet, hvor Kays mor Edna (Robin Nevin) bor alene. Edna har forsvunnet på mystisk vis, men dukker så opp flere dager senere - dekket av jord og møkk, som om hun har vandret rundt i skogen. Hun insisterer på at en eller annet form for ånd har inntatt huset, noe Kay og Sam umiddelbart avslår som tøv. Samtidig begynner ubehagelige ting å skje rundt dem...


Originaltittel: Relic
Premiere: 2020-10-30
Varighet: 1t 29min
Sjanger: Skrekkfilm, Drama
Aldersgrense: 15 år
Originalspråk: Engelsk
Regissør: Natalie Erika James

Onsdag:
Et glass til

Fire lærere og venner beslutter seg for å teste Finn Skårderuds påståtte teori om at mennesket er født med en halv promille for lite i blodet.
Teorien er at alkohol åpner sinnet for omverdenen og får kreativiteten til å blomstre. Resultatet er oppsiktsvekkende. Både undervisningen og selvtilliten bedrer seg, og vennene begynner for alvor å kjenne seg levende igjen. I takt med at glassene fylles, opplever noen fremgang, mens andre sporer av. Det blir tydelig at alkohol har sine positive sider, men også at den slags dristige forsøk kan ha alvorlige konsekvenser. ET GLASS TIL er en ny film av Thomas Vinterberg, med et stjernelag av danske skuespillere ledet an av Mads Mikkelsen, i hans første danske film siden JAKTEN av samme regissør.

Originaltittel: Druk
Premiere: 2020-10-23
Varighet: 1t 55min
Sjanger: Drama
Aldersgrense: 12
Originalspråk: Dansk
Regissør: Thomas Vinterberg