Norsk indiepop til Skrova

Skrevet av Mari Rokkan
12.07.2018 10:16 - OPPDATERT 12.07.2018 20:02

Søndag 15. juli spiller den kritikerroste norske indiepop-kvintetten Einar Stray Orchestra konsert på Aasjordbruket i Skrova.

Med seg som oppvarming har de en  ny trio bestående av vokalist Julie Kleive, pianist Torfinn Kleive og cellist Ofelia Ossum.

– Dette blir en kveld med stemningsfull og variert musikk. Dørene åpner og konserten starter når VM-finalen er over, forteller Mette Bolsøy ved Aasjordbruket i en pressemelding.

 

TRIO, FOR ANLEDNINGEN
Einar Stray Orchestra solgte nylig ut Hamburgs nye konserthus Elbphilharmonie, samt  Funkhaus i Berlin. Deres nye album Dear Bigotry er produsert av Team Me-frontmann Marius Hagen. Bandet har holdt over 300 konserter i Europa og Asia, spilt inn tre kritikerroste album og tre EP-er.

Bandet og dets medlemmer er også kjent for sitt nære samarbeid med Cezinando, Moddi og Siv Jakobsen. I november i fjor ble singelen «Primitive» listet på den tyske gigantstasjonen Radio Eins. På Aasjordbruket kommer bandet til å fremføre ny og gammel i et nedstrippet format, for anledningen som trio.

 

GODE KRITIKKER
Einar Stray Orchestra har mottatt god kritikk de siste årene. BBC omtalte nylig musikken deres som «breathtaking layering and intense instrumentation.» - BBC Introducing, og norske Gaffa gav den siste plata 6 av 6 mulige, og kalte den «En åpenbaring av skjønnhet.». 

– Julie Kleive er en norsk sanger og låtskriver som gjennom ulike prosjekter har beveget seg i store deler av norsk musikkliv. Musikken hennes er hva hun selv kaller sjangeroverskridende, og sammen med cellist Ofelia Østrem Ossum og pianistfar Torfinn Kleive har låtene hennes nå funnet plass i et lydlandskap som skaper øyeblikk av høy intensitet og nærhet, sier Bolsøy om oppvarmingsbandet.

– Vi ønsker alle hjertelig velkommen!

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.