CLUE – Maltesergåten er basert på bokserien CLUE av Jørn Lier Horst.

Norsk premiere fredag

Basert på CLUE av Jørn Lier Horst er Maltesergåten en spenningsfilm for hele familien og er én av to premierer i filmteateret fredag.

Fredag, søndag og onsdag
Clue: Maltesergåten
Originaltittel: Clue: Maltesergåten
Premiere: 2021-08-27
Varighet: 1t 33min
Sjanger: Krim, Action
Aldersgrense: 9
Originalspråk: Norsk
Regissør:
 Thale Persen
 
 
Samme dag som Cecilia og Une møter Leo for første gang dukker et lik opp på stranda i Skutebukta. Hvem er han og hva gjorde han i Skutebukta, og hva har han å gjøre med Cecilias mors død året før? Sammen begynner de tre ungdommene å nøste i trådene til det som skal vise seg å bli CLUE-gjengens aller første mysterium.

CLUE – Maltesergåten er basert på bokserien CLUE av Jørn Lier Horst, en serie som har et totalopplag på over 500 000 bøker siden første bok kom ut.

Fredag og tirsdag
The Dry

Originaltittel: The Dry
Premiere: 2021-08-27
Varighet: 1t 57min
Sjanger: Drama, Thriller
Aldersgrense: 12 år
Originalspråk: Engelsk
Regissør: Robert Connolly
 

Basert på den bestselgende boken «Tørke» av Jane Harper.

Etterforskeren Aaron Falk vender tilbake til sin tørkerammede hjemby etter å ha vært fraværende i over 20 år for å delta i begravelsen til sin barndomsvenn, Luke, som angivelig skal ha drept sin egen kone og barn for så å begå selvmord. Når Falk nølende sier ja til å etterforske saken så river han også opp i gamle sår, og blir konfrontert med en gammel og smertefull sak - 17-år gamle Ellie Deacons død. Falk fatter mistanke om at de to sakene kan ha en sammenheng, selv om det er flere tiår mellom dem. I kampen om å bevise Luke sin uskyld, i tillegg til sin egen, blir Falk møtt av det tørkerammede samfunnets sinne og deres fordommer mot ham. En liten by med store løgner. «The Dry» er en spennende thriller om de uløste gåtene og hemmelighetene et samfunn kan holde på i mange, mange år, men som til slutt må komme til overflaten…

Søndag:
PAW Patrol: Filmen
 
Originaltittel: PAW Patrol Movie
Premiere: 2021-08-20
Varighet: 1t 26min
Sjanger: Animasjon, Barnefilm
Aldersgrense: A
Originalspråk: Norsk
Regissør: Cal Brunker
 

Basert på den populære Nickelodeon-serien kommer Paw Patrol: Filmen endelig på kino!

Blir med Ryder og valpene på redningsaksjon i Adventure City når de må stoppe borgermester Humdinger fra å velte byen i fullstendig kaos. Gjør deg klar for spennende oppdrag hvor alt står på spill, nye valpevenner og større og tøffere kjøretøy. Ingen by er for stor, og ingen valp er for liten!