HØSTDRAKT: – Vi fikk 80 erica-planter fra Rema 1000, og plantet dem i rundkjøringen. Det ble så fint! smiler Oddveig Sætran, Liv-Elsa Nilsen og Britt Øien fra Lions Club. Foto: Karianne Steen

Ny høstdrakt for Norges fineste rundkjøring

Skrevet av Karianne Steen
08.10.2018 11:50 - OPPDATERT 08.10.2018 19:02

Tror du at rundkjøringer blir vakre sånn helt av seg selv..? Spør de driftige kvinnene i Lions Club Lofoten!

Våganavisa møter Oddveig Sætran, Liv-Elsa Nilsen og Britt Øien fra Lions Club i krysset Lofotgata-Svolværveien. De spreke damene følger årvåkent med på bilene som snor seg gjennom den trafikkerte rundkjøringen. Ved første luke i trafikken smetter de vant og målbevisst over til oasen i midten. Der bugner det for tiden av røde, lune lyngplanter.

FIKK 80 PLANTER
De rundt 20 kvinnene i Lions club har driftet rundkjøringen i 21 år, i en avtale med Statens vegvesen. Tidligere år har dugnadsarbeidet kun foregått om våren og sommeren. Da ryddes, plantes og ordnes det i rundkjøringen, etter en vaktordning.

– Vi var egentlig ferdige med arbeidet for vinteren. Men så fikk vi 80 erica-planter fra Tove og Jan på Rema 1000, og plantet dem i rundkjøringen. Det ble så fint! smiler de tre kvinnene, og sender takknemlige tanker til velgjørerne på butikken rett ved.

Dugnadspengene som klubben får fra vegvesenet gir de videre til lokale formål.
– Den siste tildelingen på 20 000 gikk til innkjøp av en såkalt rickshaw- eller taxi-sykkel for eldre, forteller Lions-kvinnene.

NORGES FINESTE
Lions-kvinnene legger sin ære i å holde alt i orden i rundkjøringen.
– Den er som en «baby» for oss. Det er mange som kjører forbi og lurer på hvem som gjør det så fint her. De har jo sett oss med baken i været! ler kvinnene, som kan fortelle at rundkjøringen i Svolvær tidligere har blitt kåret til Norges fineste rundkjøring.

 

 

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.