Ny låt fra Anna Kajander

Skrevet av Trine Sivertsen
23.09.2019 14:00 - OPPDATERT 23.09.2019 21:03

«Spørsmålstegn» er den fjerde singelen til Anna Kajander, og er ute fredag 27. september. Den handler om at det finnes flere måter å gjøre ting på i livet, i følge en pressemelding fra Drabant Music.

Tidligere har Anna gitt ut tre singler, debutsingelen «Sabla Fin» hadde førpremiere på Ruben på P3, og lå deretter hele ti uker på spillelisten til NRK P1. Hun slapp sin tredje tredje singel «Idioti»  i april og «Omforlatelse» i november i fjor. Tidligere i år spilte hun på Trondheim Calling som plukket henne ut som én av artistene de har mest tro på i 2019.

INTIME LÅTER OG STERK STEMME
Sommeren 2019 åpnet hun Trevarefest, spilte på Klubbøya under Øyafestivalen, gjestet NRK Reiseradioen og opptrådte solo på NRK Sommeråpent. Hun gjorde også en akustisk duett av «Sabla fin» med sin bror Bendik Kajander under partilederdebatten på NRK 1 i Moskenes i Lofoten.

Det siste året har den nå Oslobaserte Anna fra Ørsnes jobbet med å ferdiggjøre debutalbumet som slippes våren 2020. Hun er en godt kjent skikkelse på Vågans kulturarena, hvor hun var elev ved Vågan Kulturskole gjennom både sang og musikal i en lang årrekke. Anna stråler en jordnær sjarm, og får ros for sin evne til å være intim i låtskrivingen, og for sin sterke stemme.

Anna Kajander åpnet Trevarefest 2019. Foto: Trine Sivertsen

TØRRE Å GJØRE NOE ANNERLEDES
Om låten som slippes førstkommende fredag presenterer Anna et scenario de fleste av oss har måttet pine oss gjennom år etter år: du kommer til årets juleselskap, og møter slektninger du ikke har sett på ett år. Og det er da de kommer; Spørsmålene som skal granske deg fra topp til tå, og dømme hvor godt du gjør det i livet ditt akkurat nå. «Hva driver du med nå?», «Får du det til å gå rundt?». Og enten blir de skuffa, eller så opprettholder de troen på deg - forhåpentligvis til neste år igjen. 

– Det er dette som er kjernen i «Spørsmålstegn». At noen ganger så havner man i et livsstilsmessig mønster for at man skal føle seg god nok for de rundt seg, sier Anna.

– Samtidig er det viktig å tenke på at det kan være fint å tørre å gjøre noe som avviker fra det også. Gjøre noe annerledes. 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.