Ny superhelt, pop-epos og kjæledyrgrøss

Skrevet av Mari Rokkan
05.04.2019 10:00 - OPPDATERT 05.04.2019 16:03

«Shazam», «Vox Lux» og «Pet Sematary» står alle på listen over premierklare filmer ved Svolvær kino.

Filmuken begynner som vanlig med barnefilm klokken 17. Også denne ukene er det Tim Burtons versjon av «Dumbo» som vises. Filmen har 9 års aldersgrense og går også søndag til samme tid.

– Sirkusdirektøren Max Medici (Danny DeVito) gir ansvaret for en nyfødt elefant, med så store ører at han blir gjort til latter, til den tidligere stjernen Holt Farrier (Colin Farrell) og hans barn Milly (Nico Parker) og Joe (Finley Hobbins). Men når de oppdager at Dumbo kan fly når sirkusets popularitet nye høyder og tiltrekker seg oppmerksomheten til den overbevisende forretningsmannen V.A. Vandevere (Michael Keaton). Han verver den særegne elefanten til sin nye og fantastisk fornøyelsespark Dreamland. Dumbo svever til høyt sammen med den sjarmerende og spektakulære akrobaten, Colette Marchant (Eva Green), helt til Holt oppdager at under overflaten på Dreamland skjuler det segmørke hemmeligheter, oppsummerer distributøren om filmen.

Senere på fredagskvelden vil det bli Norgespremiere på superheltfilmen «Shasam!». Filmen har 9 års aldersgrense, vises også onsdag, og oppsummeres slik:

– Med litt magi, kan vi alle finne frem til superhelten i oss. Billy Batson, en gatesmart 14 åring, oppdager at det magiske ordet ‘SHAZAM!’ forvandler han til en voksen superhelt.

KJÆLEDYRGRØSS
Er du mer interessert i grøss, kan kanskje en nyinnspilling av Stephen Kings grøsserklassiker «Pet Semetary» friste. Denne vises søndag klokken 20, med 15 års aldersgrense. 

– Louis Creed og konen, Rachel, flytter til et hus i landlige omgivelser sammen med sine to små barn, Gage og Ellie. Ryktene går om en mystisk kirkegård i nærheten der barna begraver sine kjæledyr. Og noen ganger har dyrene vendt tilbake fra de døde. Når familiens egen katt, Creed, dør i en ulykke, begraver Jason ham på dyrekirkegården. Men det som kommer tilbake er noe langt mer grufullt enn de kan forestille seg, skrives det om filmen. 

KRITIKERROST POP-EPOS
I Filmsalongen mandag klokken 19 blir det visning av filmen «Vox Lux». Filmen, med Jude Law og Natalie Portman i hovedrollene, har fått enestående anmeldelser verden over. Regissøren av filmen er Brady Corbet.

– I ung alder befinner Celeste seg i sentrum av en ubeskrivelig tragedie. Hun overlever, og i kjølvannet av tragedien skriver hun en sang med søsteren som umiddelbart finner gjenklang hos en sørgende nasjon. Godt hjulpet av søsteren (Stacy Martin) og en musikkagent (Jude Law), går Celeste fra å være et offer til en internasjonal popsensasjon. Den voksne Celeste (Natalie Portman) får dog erfare at det er utfordrende å skulle kombinere et privatliv med rollen som popdiva i et stadig mer komplekst samfunn. Artisten Sias originalskrevne sanger og et grandiost lydspor fra legenden Scott Walker er med på å gjøre dette til et storslagent pop-epos, fylt av referanser til dette århundret, og med et særlig kritisk blikk på populærkulturens fremvekst, skriver distributøren om filmen. 

FAKIR I SKAP
Tirsdag klokken 19 kan de fra 9 år og oppover få med seg filmen «Den Fantastiske Reisen til Fakiren som gjemte seg i et Ikea-skap», som vant Gledessprederen-prisen på Haugesund Filmfestival. Filmen er basert på den bestselgende boka av Romain Puértolas.

– Aja har levd hele livet i Mumbai. Han opptrer på gatene, svindler turister og folk tror at han har spesielle magiske krefter. Når moren hans dør, drar han til Paris for å finne sin far med en falsk 100 euro-seddel i lomma. Det første målet er den svenske møbelbutikken IKEA han drømte om å besøke siden han var liten, og her han møter Marie som han forelsker seg hodestups i. Aja opplever utrolige eventyr rundt om i verden, opprinnelig i et skap, så en Louis Vuitton- koffert, en varmluftsballong til Tripoli og i en flyktningleir i Libya. På veien treffer han den sudanesiske flyktningen Assefa i en lastebil, og et varig vennskap etableres. Men, Aja gir ikke opp håpet om å komme tilbake til Paris og bli gjenforent med sin elskede Marie.

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.