FOTOUTSTILLING: Åtte fotografer. Ti år med møter og øyeblikk. Nå åpner de for første gang felles utstilling i Galleri Skrova. Foto: Privat

Ny vårutstilling på Galleri Skrova

Skrevet av Eivind Biering Strand
29.03.2019 20:00 - OPPDATERT 30.03.2019 10:01

Galleri Skrova sesongåpner med vårutstillingen “Kunsten å se”, der ei gruppe fotografer som har jobbet sammen i ti år for første gang møtes til felles utstilling.

Skrova har i en årrekke vært et yndet mål for fotografer og fotointeresserte, og det er gruppe bestående av åtte slike fotografer som nå samles til sin første felles utstilling på Galleri Skrova.

Utstillingen åpner 6. april og vil bestå av fotogruppens arbeider gjennom ti år. Den omtales som en hommage til deres mentor, fotografen Herdis Maria Siegert, som gjennom hennes workshopper «Kunsten å se» var det første utgangspunktet for deres videre samarbeid. 

– Gjennom sitt program om forståelsen av Zen, østens filosofi og haikudikt lærte hun oss utvikling av det subjektive fotografi. Likeså hvordan et fotografisk bilde kan være symbolbærer for noe «større enn oss selv». Hun lærte oss å se bak det vi egentlig ser, forteller fotograf Lise Ekern på vegne av utstillerne.

Hun forteller videre at fotografene er blitt som en visuell familie – med ulike uttrykk, men kommet dit ved en felles utvikling. Vårutstillingen på Galleri Skrova er en fellesutstilling som skal markere det ti år lange samarbeidet.
– Vi har møttes jevnlig ca. en gang i året, flere ganger i Skrova men også andre steder i Lofoten. De fleste fotografene har sitt ståsted i det svart/ hvite uttrykket, enkelte lar også fargepaletten komme til syne. Noen jobber analogt og noen jobber digitalt, forteller hun.
– Vår sterke tilknytning til øya gjør at vi er spesielt glade for å stille ut sammen på Galleri Skrova. Utstillingen viser et utvalg fotografier innenfor temaet «Kunsten å se».

Fotografene som stiller ut er; Svend Anders Lerring, Ellen Frances Rosenlund, Britt Navelsaker Krefting, Gro Midttun, Arne Kjøndahl, Lise Ekern, Jonn Øyvind Evenseth og Monica Ellingsen.

Galleri Skrova ønsker velkommen til utstillingsåpning lørdag 6.april klokken 17.00 i Skrova. Utstillingen er lagt opp etter fergeruter så det skal være gode muligheter til å komme reisende fra Svolvær. Avgang ferge fra Svolvær klokken 15.00 og retur 22.00.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.