Nye tider i Vågan

Skrevet av Redaksjonen
16.10.2019 08:00 - OPPDATERT 16.10.2019 17:02

LEDER: Mandag var det åtte år lange regimet under Eivind Holst over. Høyre-mannen har ledet kommunen gjennom trange tider, og kan puste ut i visshet om at han har gjort en god jobb.

For man kan si hva man vil om Vågan, men det er en kommune der man har løftet sammen. En ansvarlig opposisjon, og en offensiv posisjon. Det har gitt uttelling i form av penger på bok, og etter det vi kan forstå, en kommune der det fremdeles er en stå-på-vilje i alle ledd.

Den nye posisjonen, med ordfører Frank Johnsen i spissen, skal få bryne seg framover. Selv om de kommer til dekket bord sier ikke det at det ikke er utfordringer på veien. Store låneopptakt de siste årene gjør at økonomien etter hvert må komme under press. Da kan det bli vanskelig å lage budsjetter som ikke ender opp med en rød strek under bunn-tallene. I kommunestyret mandag var det imidlertid stort sett bare brede smil å se, og vi håper den stemningen varer.

Senterpartiet valgte noe overraskende å ikke forlenge samarbeidet med høyresiden. Etter åtte år, der det så ut til at det var lite gnisninger var det noe overraskende - eller var det i grunnen det? Hadde Høyre ikke vært så bastante i skole-saken tror vi nok Sp hadde valgt blått i neste periode. Men anført av sentrale krefter som ser ut til å ha valgt venstresiden i norsk politikk, ble det etter hvert for fristende å velge å gå den veien her også. At ordførertaburetten fulgte med var nok ikke avgjørende, men selvsagt det som toppet avgjørelsen.

I ettertid av dette veivalget har det haglet med sure kommentarer på Facebook. Frank Johnsen har personlig fått kjeft, Senterpartiet får kjeft, og folk forstår ikke hvorfor det endte slik det gjorde.

Men i bunn og grunn speiler norsk politikk det samfunnet vi lever i. Politikere er stort sett som folk flest, de vil gjerne opp og fram. Det som har skjedd i Vågan er ikke noe spesielt. I andre kommuner har det vært og er MDG som sitter på vippen, og da er det gjerne med en representant. Se bare på Bodø.

Det kan derfor være greit å gå litt inn i seg selv før man setter seg ned ved PCen og lirer av seg noen kraftige gloser på FB. Få ned pulsen og tenk over at det er vanlige, normale, familiefolk som bekler politiske stillinger.

Og de fortjener ros - ikke kjeft!

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.