OGSÅ FOR VOKSNE: Nå er det ikke bare danseglade barn som skal få et tilbud gjennom Vågan kulturskole. Arkivfoto.

Nytt dansetilbud for voksne

Skrevet av Mari Rokkan
23.01.2019 07:00 - OPPDATERT 23.01.2019 14:02

Vågan kulturskole inviterer til åpen dansetime torsdag 24. januar. Målet er å etablere et fast tilbud for de over 18 år.

Bak satsingen står danselærer Regine Gjernes.

– Torsdag 24. januar fra klokken 20 står jeg klar til å ta i mot de som måtte være nysgjerrig på et dansetilbud for voksne, sier dansepedagogen, som også underviser i dans ved Vestvågøy kulturskole.

– Her har vi testet ut et lignende tilbud i halvannet år, med god respons. Nå er det derfor Vågans tur, og vi håper på å kunne skape et dansemiljø for voksne også her, legger hun til.

– ALLE KAN DANSE
– Hvem er dette tilbudet for?

– Det er for alle fra 18 år og oppover. På Vestvågøy er den eldste 67 år, så alder er ingen hindring, sier Gjernes, som videre kan fortelle at man ikke må ha noen bakgrunn fra dans for å kunne være med.

– Tilbudet er åpent for alle som ønsker å lære seg å lære mer om dans. For meg er det viktig at alle får en positiv opplevelse av dette, og det skal derfor være lov å flire litt og bare ha det gøy. Nysgjerrige skal derfor bare møte opp, og så vil jeg legge opp undervisningen i forhold til de forutsetningene den enkelte har.

Gjernes er selv utdannet innen moderne- og samtidsdans. Det er derfor første og fremst disse formene for dans, ispedd jazz- og populærdans som vil være i fokus.

– Min filosofi er at alle kan danse, selv om ikke alle kan gjøre det jeg selv kan. Formålet er å gi folk verktøy de kan bruke og at man skal ha det morsomt, sier hun.

Voksendansen kommer til å ha treningstid hver torsdags kveld, og Gjernes oppfordrer nå alle nysgjerrige om å stikke innom.

– Ta på deg treningstøy du kan slappe av i, og dans enten med eller uten sokker, sier hun.

– Og husk at vi skal ha det gøy!

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.