FØRSTE SAMLING: Rulleski stod blant annet på programmet da Team LoVe SNN hadde sisn første samling sist helg. Alle foto: Jan Eivind Fredly

Nytt ski-tilbud for seniorløpere

Skrevet av Mari Rokkan
04.10.2018 14:00 - OPPDATERT 04.10.2018 20:02

https://vaganavisa.no/nytt-ski-tilbud-for-seniorlopere

Sist helg så en nysatsning innen langrennssporten dagens lys. Da ble nemlig seniorsatsingen Team LoVe SNN lansert. Det melder skiklubbene i Lofoten og Vesterålen i en pressemelding.

– I Nordland Skikrets finnes det organisert opplegg for juniorene, men ikke for seniorene utover de nordnorske teamene som organiseres fra Tromsø. Klubbene i Lofoten og Vesterålen har et ønske om å etablere et langsiktig og forutsigbart tilbud for de av klubbenes seniorer som ønsker å satse på nasjonalt nivå og som ikke i når opp i de uttak som gjøres til team i regi av Skiforbundet.

Et slikt tilbud vil gjøre det mulig for unge løpere å satse innenfor langrennsidretten på nasjonalt nivå, skriver klubbene.

– I tillegg vil disse løpere, som forbilder, ha stor betydning for rekrutteringen lokalt og være fremtidige ressurspersoner i klubbene etter endt skikarriere. Vi ønsker å styrke rekruttering til, og redusere frafallet fra langrennsidretten - også inn i senioralderen.


LANGSIKTIG SAMARBEID
27- 30. september gikk første samling av stabelen på Stokmarknes, under ledelse av teamtrener Karl-Gunnar Skjønsfjell fra Nordreisa. Her delte også seniorløperne Mikkel Arntsen og August Nordeng sin kunnskap, kompetanse og erfaring med yngre løpere og klubbtrenerne da de ledet styrketreningen i hallen.

– Målet med Team LoVe SNN er å få til et langsiktig  samarbeidsprosjekt - innledningsvis 3 år. Her skal vi etablere et tilbud for satsende seniorer, gi juniorløperne et realistisk og langsiktig tilbud inn i senioralderen, etablere sterke relasjoner og treningssamarbeid i aldersgruppen 15 år til og med senior. I tillegg blir det fokus på rekruttering av jenter og et mål om å bli beste klubb fra Nord-Norge på NM stafett herrer i sesongen 2018/2019, melder skiklubbene videre.

Sparebank1 Nord-Norge er hovedsponsor for teamet, som nå satser på å gjennomføre 3 -5 samlinger per år for løpere fra 13 år og oppover. Temaet ønsker også å organisere og lede seniorenes deltagelse på nasjonale renn, og vil gi aldersbestemte og juniorer tilbud om rådgivning i forhold til trening og treningsplaner. I tillegg ønsker man å legge til rette for testing av utvikling i egen regi eller i samarbeid med eksterne testlabber. 


ERFAREN TRENER
Teamet eies og administreres av Sortland og Omegn Skiklubb. Tommy Nordeng er teamleder mens Torgeir Arntsen er administrativt og sportslig ansvarlig. Teamet har ei referansegruppe som skal bistå prosjektet med veiledning og forankring. 

– Referansegruppa består av LoVe-sonens representant i langrennskomitéen til Nordland Skikrets, Stig Mortensen og tre representanter fra skiklubbene: Jan-Eivind Fredly (KS Ski Lofoten), Bård Sørensen (Stokmarknes IL), og Einar Pettersen (Melbu IL), står det videre i pressemeldingen. 

– Vi er dessuten glad for å kunne presentere Karl-Gunnar Skjønsfjell Reisadalen, som trener og mentor for Team LoVe SNN.

Karl-Gunnar har drevet med langrenn hele livet og vært aktiv løper til og med 2005 på nasjonalt og internasjonalt nivå. Han har lang erfaring som trener på alle nivå, fra nybegynnere til world-cup løpere. Han har tidligere vært trener i 9 år på skilinja og har god kjennskap til skolen og langrenns-Norge. Han har en rekke gode resultater å vise til i sin trenerjobb. Karl-Gunnar er en engasjert og utviklingsorientert pådriver. Han jobber nå i full stilling som langrennstrener ved Nord-Norsk skilinje, hvor han også var trener da to av seniorene på Team Love SNN gikk på skole der. 

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.