Nytt sommerkurs hos Galleri Espolin

Skrevet av Trine Sivertsen
08.08.2019 17:00 - OPPDATERT 09.08.2019 08:02

Lørdag 10. og søndag 11. august arrangerer Galleri Espolin sommerkurs hvor du kan lære å redesigne plagg og ulike broderingsteknikker.

Lørdag 10. og søndag 11. august arrangerer Galleri Espolin sammen med tekstilkunstner Agnete Tangrand sommerkurs hvor du kan lære å redesigne plagg og ulike broderingsteknikker.
− Det blir avholdt en presentasjon med film og en bildemontasj før vi setter i gang. Jeg kommer til å vise ulike måter å brodere og redesigne på, men hele kurset er veldig fritt til at man kan utforske de uante mulighetene dette gir, forteller hun.

Agnete er nylig ferdig med masteren sin fra Akademiet i Bergen, og har flyttet hjem til Lofoten og holder på å etablere seg som ung kunstner. Nå er hun nettopp ferdig med prosjektet å dekorere Lamholmen-festivalen, og ser fram til tiden som kommer.

Foto: Tonje Bøe Birkeland

TRENDY MED REDESIGN
Trenden med å redesigne klær er blitt stor de siste årene, og fokuset på bærekraft og mindre forbruk er noe flere blir mer bevisste på.
− Det er noe meditativt med å senke tempoet og fokusere på håndverk. Man får en mer bevisst tanke rundt gjenbruk, og ser større verdi i det man allerede har. Det er også mange gode gamle tekstiler som kan brukes på nye måter. I tillegg er klær en stor del av identitet, og man kan enkelt sette sitt eget preg på ting, forteller Tangrand.

LEVENDE GALLERI
Galleri Espolin hadde tidligere i sommer tegneseriekurs, og har flere tanker om videre aktivitet.
− Vi satser på å være et levende galleri, og ønsker å fortsette med flere små arrangementer og kurs framover, forteller Barbra Elise Grøgaard, museumskonsulent på Galleri Espolin.

Både barn og voksne er velkommen til å bli med på kurset, og det er helt gratis. Man trenger bare å ta med et plagg til å redesigne, og matpakke.

Påmeldingsfristen er i dag, og påmelding sendes til
[email protected]

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.