Odd Arne Sandberg, her på talerstolen i Senja, mener noe av suksessen til Folkeaksjonen er at de har klart å bygge en bred organisasjon med lokal forankring. Foto: Privat

Odd Arne leder folkeaksjonen videre i jubileumsåret

Skrevet av Morten Moe
03.06.2019 12:00 - OPPDATERT 03.06.2019 16:02

Odd Arne Sandberg fortsetter som leder av Folkeaksjonen Oljefritt LoVeSe. − Den viktigste jobben framover blir å sikre Ap-vedtaket, mener han.

Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja har avholdt sitt tiende landsmøte på Hamn i Senja denne helga. Odd Arne Sandberg går inn i sin tredje periode som leder av Folkeaksjonen.
− Jeg har jo vært med siden oppstarten for ti år siden, da Lofot-aksjonen slo seg sammen med Vesteråls-aksjonen, sier Sandberg, som sammen med 40 medlemmer møttes for å feire jubileum og feiret seieren man har oppnådd med arbeiderpartiets klare vedtak om å legge bort kravet til konsekvensutredning.

GLAD FOR BURSDAGSPRESANG
−  Å snu Arbeiderpartiet har hele tiden vært sentralt i organisasjonens strategi. Og dette langsiktige og systematiske arbeidet ble kronet med seier tidligere i år. På landsmøtet klappet vi oss selv på skulderen og var glade for denne bursdagspresangen fra Ap, sier Sandberg. 

Han mener noe av suksessen til Folkeaksjonen er at de har klart å bygge en bred organisasjon med lokal forankring.
− Vi har tilslutning fra et bredt spekter mennesker, både fiskere og forskere, og dette sammen med systematisk jobbing med informasjon er nøkkelen til at vi har lykkes. Vi er enige med fagmiljøene og de med oss, og all denne kunnskapen har vi tatt med oss inn i debatter.

MÅ TRYGGE AP-VEDTAK
− Veien videre?

− Vedtaket i Ap må trygges, det står ikke lenger enn til neste møte der. Kampen for et oljefritt LoVeSe er ikke vunnet for godt. Landsmøtet vedtok gode planer for hvordan organisasjonen skal jobbe framover for å trygge vedtaket. Fokus vil være på å jobbe mot de partiene som fortsatt vil slippe oljeindustrien til i våre verdifulle havområdet, statusen i dag her ingen evighetsgaranti. Og vi må holde organisasjonen vital og fortsette kampen for å imøtekomme ungdommens klimakrav. Vi gjør dette for naturen og det bærekraftige næringslivet i regionen, men ikke minst gjør vi det for våre barnebarn og for de kommende generasjone, sier Sandberg

Folkeaksjonens nye styre
Odd Arne Sandberg, Leder, Kabekvåg
Ingrid Skjoldvær, Nestleder,  Sigerfjord/Oslo
Monica Amsen, Andenes
Vågar Erdahl Nyaas.  Kabelvåg
Tiril Auby, Stamsund
Danie Weiss, Bodø.

Landsmøte vedtok følgende uttalelse
Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja tilslutter seg erklæringen om at verden er inne i en global klimakrise. Vi støtter de klimastreikende ungdommene i Norge og resten av verden i kravet om handling NÅ for å møte den globale klimakrisen.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.