BANKER: – Om det er melankolien eller håpet i teksten som treffer hjertene skal være usagt, sier spesialbibliotekar Sissel Anita Holtet. Fra venstre: Karin Hansen, Veronica K. Mørch, Håvard Hatland, Anita Mathisen og Sissel Holtet på Nordland fylkesbibliotek. FOTO: NORDLAND FYLKE

Ola og Kari til topps i kåring

Skrevet av Pressemelding
04.07.2019 13:00 - OPPDATERT 04.07.2019 17:02

«E DU NORD» av Kari og Ola Bremnes fra Svolvær får Nordlands-hjertene til å banke ekstra hardt.

– Om det er melankolien eller håpet i teksten som treffer hjertene skal være usagt. Det som er sikkert er at familien Bremnes med oppvekst i Vågan i Lofoten har rørt mange hjerter sier spesialbibliotekar Sissel Anita Holtet, i en pressemelding fra Nordland fylkeskommune denne uke.

Kari Bremnes gleder seg over kåringen.
– Vi synes det er fantastisk at så mange er glad i teksten til «E du nord». Det får sommertemperaturen kraftig opp. Å skrive en sangtekst som betyr noe i andre folks liv, det er jo det største for oss som lager sanger, sier hun.

I konkurranse med blant andre Petter Dass, Knut Hamsun, Halvdan Sivertsen og Tungtvann var det til slutt de to søsknene Bremnes som trakk det lengste strået og gikk av med seieren i denne uhøytidelige avstemminga arrangert av Nordland fylkesbibliotek.

STORT ENGASJEMENT
– Avstemminga på folkets Nordlandstekst har skapt stort engasjement. Folk har anbefalt, kommentert og stemt. Det viser at tekst er viktig for vår identitet også i vår hastige tid sier Holtet.

Vinnerteksten skal leses høyt på tur i 25 kommuner i Nordland når Litteratur går av stabelen i september, fra Andøy i nord til Bindal i sør.

FEIRER 500 ÅR
Aksjonen er en ende del av feiringen av at det i år er 500 år siden den første norske boken ble trykket.
– Gratulerer så mye til Ola og Kari Bremnes. «E du nord» er en kjempefin tekst som passer godt til å ta med seg ut på tur. Jeg er veldig glad for initiativet Nordland fylkesbibliotek gjør med å fokusere på både litteratur, folkehelse og friluftsliv. En opplevelse som alle kan delta på helt kostnadsfritt, sier fylkesråd Aase Refsnes (SV), i en kommentar til valget i Harstad Tidende.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.