KOMMER: Øystein Sunde kommer tilbake til Lofoten Kulturhus! Foto: Pressebilde

Øystein Sunde kommer til Svolvær

Skrevet av Eivind Biering Strand
25.04.2019 12:56 - OPPDATERT 25.04.2019 20:02

Den folkekjære artisten Øystein Sunde kommer endelig tilbake til Lofoten kulturhus i høst.

Det er nå klart at Øystein Sunde spiller i Lofoten Kulturhus 29. september kommende høst.

Øystein Sundes solokarriere begynte på Dolphins viseklubb i Oslo i 1966. "Det var en klubb full av entusiastiske nybegynnere i slutten av ten-årene. Du fikk sitte på en barkrakk og synge tre sanger, og så var det nestemann opp", sier Sunde om denne tiden. Etter fire år på krakken, kom den første plata, og det tok for alvor fyr i karrieren.

Øystein Sunde har spilt i Lofoten Kulturhus en gang tidligere, da sammen med Ingrid Bjørnov. Konserten den gang var utsolgt. 

I dag kan Sunde se tilbake på en 50 år lang historie full av plateutgivelser, showsuksesser, TV-produksjoner og samarbeid med de beste i norsk showbizz – Ingrid Bjørnov, Gitarkameratene, Halvdan Sivertsen, Finn Kalvik, Eldar Vågan, Dizzie Tunes & Grethe Kausland, Hege Schøyen og Vazelina Bilopphøggers – for å nevne noen.

Denne gangen er det litt «Rykk tilbake til START» med sanger og historier fra et langt liv på scenen og i studio. Men selvfølgelig også nytt materiale: Noe ferdig, noe halvferdig og noe har bare en liten setning å begynne med. Med seg har han selvfølgelig sitt helt spesielle ti-fingers gitar-«komp» og seks-sju gitarer å snakke med og fortelle om.

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.