GLED DERE! Stein Alsos lover både latter og alvor i Lofoten kulturhus neste helg. Foto: Morten Moe

– «På høy tid» med fullskala revy

Skrevet av Morten Moe
06.10.2018 18:49 - OPPDATERT 07.10.2018 20:02

Stein Alsos og Svolvær Byteater har ikke spart på kruttet når de nå trommer sammen til forestilling 12. og 13. oktober.

Våganavisa gløtter på døra til «Blackboxen» i Lofoten kulturhus, og det første som møter oss der er latter. Høylydt tale og latter. Svolvær Byteater er bare en knapp uke fra første forestilling i «På høy tid», som forestillingen skal hete, og nå skal de siste numrene spikres. Bevegelser og tale skal øves, og det blir lange kvelder inn mot premieren fredag 12. Oktober.

ENDELIG FULLSKALA IGJEN
– Vi tenker bestandig når vi lager revy at vi skulle hatt en uke eller to til. Men nå er det en knapp uke igjen, og  vi er der vi skal være. Det som er vår fordel nå, er at vi får inn en profesjonell instruktør den siste uken, Kristin Jørgensen, som har vært ansatt på kulturskolen her og kommer tilbake nå etter ti år, sier Stein Alsos.

– Kristin hadde regien da kulturhuset åpnet for ti år siden, og nå har hun på en måte jubileum sammen med oss. Nå skal vi feire kulturhuset og ny revy. Dette blir den første ordentlige fullskalarevyen vi har faktisk på ti år. Svolvær byteater var jo de første som opptrådte i kulturhuset, men etter det har vi bare hatt småforestillinger i litt mindre skala. Nå er det fullskala med to kvelde fulle, forhåpentligvis, fullt band, kostymer, og alt - vi prøver virkelig å gjøre det stort denne gangen, virkelig jubileumsmessig!

HÅPER PÅ FULLE HUS
– Tror dere det blir fulle hus til helga?
– Ja, det er vel allerede solgt over 350 billetter til fredag, så skal man ha gode plasser bør man skynde seg, mener Stein og Mathias.
– Med tanke på alt det andre som skjer innenfor kulturlivet i Vågan må vi være fornøyde med det. Vi kommer nok aldri tilbake til de tilstandene vi hadde i den gamle aulaen – da solgte vi jo ut to forestillinger med i alt 1000 i salen.

Det er ingen liten produksjon byteateret har satt i gang.
Det er 12 mann som skal på scenen, fem mann i bandet, og så er det lys, lyd, rekvisitt, så alt i alt er det rundt 35 mennesker involvert.

– For meg og Gry (Falch-Olsen), som har vært med helt fra starten, så er det fint å se at det er så god ettervekst. Vi to kan jo melde oss inn i pensjonistrevyen, flirer Stein.

SATSER PÅ YNGRE KREFTER

– Jeg tror vel kanskje folk begynner å bli lei av meg og det jeg holder på med, så det er kjempefint at det kommer andre og yngre krefter til.  Ta for eksempel Mathias (Rabben Sørslett), Synnøve Gabrielsen, som flyttet til Lofoten for et år siden, Remi (Alashkar), som lærer seg norsk mens han er sammen med oss.

– Blir det en morsom revy?
– Ja, det kommer til å bli en morsom revy. Men – revy er både alvor og humor. Alt har jo en brodd, men folk kommer til å synes det er artig, men ikke bare artig. Noen nummer kan det imidlertid være grunn til å reflektere over. Dette er jo vår måte å si fra om ting som skjer i lokalsamfunnet rundt oss, så får folk ta det for det som det er, sier Stein.

 – Revyen heter «På høy tid», en tittel som rommer veldig mye. Det er på høy tid at vi er i gang igjen med en skikkelig revy, det er på høy tid at ting blir tatt opp i kommunen, det er på høy tid at vi får høye bygg- hva er et signalbygg, for eksempel, ler Stein, som er i ferd med å øve på et drillnummer sammen med de andre mannlige når Våganavisa er på besøk i «Blackboxen».

SISTE JUSTERINGER
– Vi vet faktisk ikke hva sluttresultatet blir før Kristin har sett hva vi har holdt på med. Hun kan komme til å justere mye den siste uken. Vi skal tross alt øve hver eneste dag fram til fredag. Det fine nå er at det er høstferie, og vi har en del lærere med. Det betyr at de kan øve også på dagtid, flirer Stein, som selv er i full jobb, og må øve i tillegg på ettermiddagene – ofte til 23-24 på kvelden.

– Mange tror at vi tar oss en fest når siste forestilling er over. Men da er vi så slitne at det for mange blir en enslig øl, og så er det tomt. Man har prestert gjennom mange dager, og kreftene tar slutt. Men det er jo som en eksamen vi gleder oss til, og til forskjell fra når vi reiser rundt med et nummer til flere plasser med for eksempel Humorkameratene, så får vi ikke justert oss her. Det må sitte allerede første kvelden. Og få med at alle nummer er nye, det er ikke noe gjenbruk denne gangen, understreker Stein Alsos, veteranen som grugleder seg til å stå på scenen igjen.

Bildeserie
Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.