I HØYDEN, BOKSTAVLIG TALT: Stein Alsos (t.v) og Mathias Rabben Sørslett kalte inn til pressekonferanse for å promotere høstens nyeste revy. Foto: Øistein Falch

På høy tid med ny revy!

Skrevet av Øistein Falch
03.07.2018 13:27 - OPPDATERT 10.07.2018 13:53

Svolvær byteater kalte tirsdag 2. Juli inn til en noe uortodoks pressekonferanse. Den besto av en heisekran og svært mange ordspill til neste revy «På Høy Tid.»

–  Nå skal ikke vi ha så høy sigarføring
– Vi skal være litt høy på oss selv.
– Vi sparker nedover av og til, hvis vi befinner oss i høyden. Da er det vanskelig å la vær.

Det ble, som forventet, en svært humorpreget pressekonferanse da Stein Alsos og Mathias Rabben Sørslett representerte Svolvær Byteater for anledningen. Det ble med et magert pressekorps bestående av hele to journalister, inkludert undertegnede.

– Dette er ikke noe symbolikk i det hele tatt. Det er fordi vi skal gi dere følelsen av å være i høyden, sier Stein Alsos.

FLERE MARKERINGER I 2018
Årets revy vil være den første på snaue ti år der Svolvær Byteater selvstendig setter opp en revy. 2018 er også et spesielt år med flere markeringer – noe som fort kan bli et tema for høstens show.

–  Det er ti år siden sist vi hadde en fullrevyskala der vi lagde alt. Det er ti år siden kulturhuset ble åpnet og Svolvær by har hundreårsjubileum i år. Vi kommer til å være kanon hele året, spøker Alsos

HJERTET LIGGER I SVOLVÆR
Vestvågøyværingen Mathias Rabben Sørslett gjør oppmerksom på at en beklagelse for tidligere sketsjer vil finne sted

– Det kommer en offentlig beklagelse til de vi har berørt tatt tidligere, spøker Sørslett.

Til tross for sitt opphav, vil han ikke ha noen problemer med å kunne tulle med lofotværingene som er bosatt et lite stykke vestover.

– Det kanskje lettere å svelge hvis det er en derfra som harselerer, men hjertet mitt ligger i Svolvær. Det gjør det, absolutt.

POLITIKERNE KAN VENTE SEG
Når duoen blir spurt om hva man kan forvente av selve innholdet, er de lokale politikerne i kommunen mye nevnt. Spesielt byplanen ser ut til å inspirere dem.

– Vi skal ikke ta eller harselere med folk som ikke kan forsvare seg selv – bortsett fra politikere, spøker Alsos, før han følger opp:

– Det er kjærkommet for oss som holder på med humor, når politikerne skal ha en ny byplan, også skal de ikke ha noen meninger før folket har fått sagt sitt. Kjøss meg i ræva!

– Det er på høy tid at vi kommer inn i bildet, legger Sørslett til. 

Forestillingen tar sted 12. og 13. Oktober ved Lofoten Kulturhus. Alsos mener dette kan bli en milepæl for året.

– Det kommer til å være Norges beste revy og underholdningsshow.. I Lofoten.. i 2018. Garantert!

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.