På banen for ungdommen

Skrevet av Redaksjonen
25.11.2020 07:00 - OPPDATERT 25.11.2020 16:02

LEDER: Politiet roper varsko, politikerne roper at det er alarmerende, og de aller fleste virker å være apatiske; hva skal man gjøre med uorganisert ungdom?

For det er ikke til å stikke under en stol at det er mye rus, både i form av alkohol og narko i ungdomsmiljøet i kommunen vår. Men hvorfor er det slik? Det er ikke noe nytt problem, og selv om det har vært mumlet om dette i flere år, er det ingen som har tatt skikkelig tak i det.

Man kan gjerne bevilge penger til et spill-rom i den nye idrettshallen på Stranda, men det er neppe det som er løsningen på problemene.

Slik det er i dag, henger uorganisert ungdom på gatehjørnene. De dra opp til inngangspartiet utenfor ungdomstrinnene på skolen og henger gjerne der i fler timer.

Klubb Z, den gamle ungdomsklubben som holdt til i det gamle Dampbakeriet i Vestfjordgata, stengte dørene 1. januar 2011. Vi er dermed én måned unna å ha tiårsjubileum for fraværet av ungdomsklubb i Vågan. 

I denne perioden er det investert nærmere én milliard kroner i bygninger og anlegg i kommunen. Kanskje burde man sett på hva som kunne gjøres for de i aldersgruppen 14-18 år. Dette er viktige år, en overgangsalder der mye kan gå galt. Men med de rette impulsene også gå rett vei.

Vi forstår godt at denne aldersgruppen ikke har lyst til å tilbringe tiden på Arbeidern sammen med den litt yngre aldersgruppen. Det er bare ikke slik ting fungerer for ungdommen.

Kanskje er det slik at man nå burde se på alternativene det jobbes med i sentrum av Svolvær. Nytt rådhus til 150 millioner, nytt parkeringsanlegg til flere titalls millioner. Muligens kunne man klemme inn et par-tre millioner til noen ekstra rom for å lage et dansegulv, et biljardrom og et kjøkken der.

Lag en arena der ungdommen kan møtes. Det er ansatt ungdomsledere i søkk og kav nå, det mangler lokaler og politisk vilje.