Fjorårets Lego League tiltrakk seg mye folk. Foto: Morten Moe

Lørdag er det klart for Lego League

Skrevet av Johan Tangen
07.11.2019 15:00 - OPPDATERT 07.11.2019 21:02

Lørdag arrangeres First Lego League for andre gang i Kabelvåg.

For andre gang skal det arrangeres en regional First Lego League-konkurranse i Kabelvåg. Det er en konkurranse hvor deltakerne skal bygge og programmere en Lego-robot som skal utføre forskjellige oppgaver.

– Dette er en kunnskaps- og teknologikonkurranse. Barn fra 10 til 16 år går sammen i lag og får oppgaver de skal løse. Det er en internasjonal konkurranse, så oppgavene vi får her i Norge er også gjeldende i andre land, med noen tilpasninger, forteller Guro Molaug i Newtonrommet i Svolvær.

Det er de som står for arrangeringen av den regionale konkurransen. Deres oppgave har vært å ha kontakt med lagene og veiledet dem. Alle lagene har fått komme til Newtonrommet for å prøve seg på bane.

INTERNASJONAL KONKURRANSE
I Lofoten er det 10 lag som deltar. Vinneren går videre til en skandinavisk finale. Vinneren der går videre til en internasjonal finale. I tillegg er det mulig for flere av deltakerne i den skandinaviske finalen å bli invitert til den internasjonale finalen.

Årets oppgave har "City Shaper" som hovedtema. Det vil si at roboten som skal bygges og programmeres må kunne håndtere vanlige byutfordringer, selvfølgelig i mindre skala. Roboten må kunne navigere, fange, transportere, aktivere og/eller levere objekter.

FORVENTER MYE LIV
– Vi forventer at det blir mye liv og god stemning. Vi har en konferansier som vil være der for å dra opp stemningen, pluss at det vil være mye lys og lyd. I tillegg er det også åpen kafe. Det vil være robotkamper hele dagen, som tilskuere kan se på, forteller Molaug.

First Lego League i Lofoten finner sted i Vågar idrettspark i Kabelvåg. Presentasjonene starter klokken 9 og de første rundene i robotkjøringen starter klokken 10:30.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.