ROAD TRIP I NORD: Hans Marius Mittet har tatt fri fra "Phantom of the Opera" for å turnere med bandet Salto Mortale. Lørdag spiller de på LofotJazz i Svolvær. Foto: Salto Mortale

På road trip til LofotJazz: – Håper folk vil like musikken vår!

Skrevet av Karianne Steen
25.10.2018 14:25 - OPPDATERT 25.10.2018 20:18

Sangeren Hans Marius Mittet tar fri fra kjempesuksessen «Phantom of the opera» for å turnere med sitt eget band Salto Mortale. Lørdag spiller de på LofotJazz.– Jeg ble med i dette bandet for to år siden, sier Mittet på telefon fra en fullstappet van, et sted på vei mot Andøya der de skal holde neste konsert. Salto Mortale sin Nord-Norge-turné startet i Mosjøen 22. oktober og ender i Oslo 5. november. Nå gleder de seg stort til å møte lofotpublikummet under Lofotjazz på lørdag.

ELSKER NORD-NORGE
Den sju mann store besetningen fyller både bilen og telefonen med lyrisk lykke over å være på turné i nord – det er så vidt vi kan høre Mittets stemme mellom skravlinga og latteren fra setene bak.
– Vi kjenner landsdelen godt, og er så glade i publikum, naturen og stemningen, sier Mittet, som for tiden er i permisjon fra "Phantom of the Opera" på Folketeatret i Oslo.

PUBLIKUMSFAVORITTER
Salto Mortale (tidligere Christianssand Ensemble, red.anm.) har gitt ut fire plater og spilt over 1500 konserter siden starten i 2001, og spilt seg «til blods og til venns med publikum i bygd og by». Publikumsfavorittene har sin egen musikalske blanding av fengende låter og vakre melodier. Mittet sier det er vanskelig å angi en spesiell sjanger for musikken, som han beskriver som en blanding av jazz, folkemusikk, Django Reinhardt-rytmer, sigøyner – og sirkus.
– Med en besetning med kontrabass, trombone, vokal, to gitarer og trekkspill kan du jo tenke deg sjøl, ler Mittet i telefonen.

– Det faste spørsmålet: Har dere spilt i Lofoten før?
– Jeg har ikke det, men de andre i bandet har spilt her i ulike sammenhenger, sier Mittet, som ser fram til å live opp lofotpublikummet under jazzen på lørdag.
– Vi håper folk vil like det de får høre!

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.