PÅSKESTEMNING: Både på skihytta i Kabelvågmarka og andre utfartsområder var det fullt kjør og masse folk i helga. Foto: Eivind Biering-Strand

Påskevær og folkefest i marka

Skrevet av Eivind Biering Strand
11.03.2019 12:11 - OPPDATERT 11.03.2019 18:02

Eventyrlig helgevær skapte påsketilstander både i marka og alpinbakken. Foreløpig ser det ut til at godværet fortsetter en stund til.

Superværet vi opplevde i helga, spesielt søndag, skapte påsketilstander og skiglede i hele kommunen. I populære utfartsområder som Kabelvågmarka, Svolværmarka og Kongstinden alpinsenter var det tjukt av folk.

FOLK ER FLINKE TIL Å BRUKE MARKA
På skihytta i Kabelvågmarka gikk vaffelkakene unna i et “steikandes” kjør.
– Det er ikke tvil om at det gode været sørger for at mye mer folk tar turen til marka og bruker skihytta. Det setter vi veldig pris på. Inntektene går direkte tilbake til tiltak i marka, sier leder i Kabelvågmarkas venner, Trond Seloter.
Han gir honnør til skiklubben som har sørget for fantastisk preparering av løypenettet og ikke minst alle de som tar vakter på skihytta.
– Søndagene med godt vær har vi alltid godt besøk, men det dukker også opp en del folk på mindre fine dager. Generelt er inntrykket mitt at folk er veldig flinke til å bruke marka, sier han.
Langtidsvarselet framover gir forhåpninger om flere flotte utfartsdager. Yr.no melder om pent, kaldt vintervær med med opphold og solgløtt hele kommende uke og vel så det.
– Det ser veldig bra ut framover, slår Seloter fast.

VAFLER I FLENG: Martin Rørtveit Jensen og Siri Barkved Aareskjold hadde et "steikandes" kjør med vaffeljernet søndag. God omsetning gir penger direkte tilbake til tiltak i marka.

HÅPER PÅ LANG SESONG
Også i Kongstind var det folkefest i helga.
– Det var godt med folk og veldig fine forhold. Vi hadde fyr i bålpanna og god stemning, forteller leder i Svolvær Alpinklubb, Kjersti Eline Tønnessen Busch.
Alpinklubben la inn en betydelig innsats for å klargjøre bakken til åpning onsdagen i vinterferien. Det har de fått betalt for.
– Vi har fått gode tilbakemeldinger og det har vært mye folk. Nå blir det vanlige åpningstider framover og vi skal holde bakken i gang så lenge som mulig, sier hun.
– Værmeldingen ser bra ut og vi håper det holder seg lenge. Tradisjonelt har vi hatt forholdsvis lange sesonger i Kongstind, legger hun til.
– Hvordan påvirker godværet besøket i anlegget?
– Godt vær betyr mye, men ferskt snøfall gir aller mest besøk. Da kommer det mange voksne og ungdommer som vil kjøre utenfor løypene. Nå er bakken åpen helt til topps og det er fortsatt nokså fint utenfor løypene.
Godt vær betyr også at folk legger igjen mer mer penger i skihytta.
– Skihytta er godt besøkt. Det er en grunn til at vi ønsker å utvide den. Når det er godt med folk i bakken, er det også mange som kommer til skihytta, sier lederen i Svolvær Alpinklubb.

EVENTYRLIG: Flammene fra bålpanna skapte god stemning mange besøkene i Kongstind Alpinsenter søndag. Foto: Svolvær Alpinklubb

DOBBEL ÅPNING PÅ SKIHYTTA
I forbindelse med KS Ski sitt arrangement, Tour de Lofoten, kommende helg, melder Kabelvågmarkas venner at Skihytta åpen lørdag 16.3 og søndag 17.3 mellom kl 11 og 15.
– I tillegg til salg av det vanlige slik som vafler etc, selges det varme pølser med brød eller lompe til en pris av kr 10, per stk. Pølsene er sponset av Polar Kraft og inntektene går i sin helhet til Skihytta, sier Trond Seloter.
– Vi oppfordrer flest mulig til å møte opp i marka under rennene og ta lunchen på Skihytta, legger han til.

EKSTRA ÅPENT: Skihytta i Kabelvågmarka holder åpent både lørdag og søndag kommende helg, i forbindelse med arrangementet Tour de Lofoten i regi av KS Ski.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.