Pikachu blir "levende"

Skrevet av Mari Rokkan
09.05.2019 18:00 - OPPDATERT 10.05.2019 07:02

Fredag har blant annet filmen «POKÉMON Detektiv Pikachu» premiere ved Svolvær filmteater.

Dette er den første live-action spillefilmen som er laget om Pokémon-universet. I hovedrollen finner vi Ryan Reynolds, som spiller detektiv Pikachu, og vi får dessuten møte et bredt utvalg av kjente og kjære pokémon-figurer.

– Historien begynner når stjerne-etterforsker Harry Goodman forsvinner på mystisk vis og hans 21-årige sønn Tim drar ut for å finne ut hva som har skjedd. Til å hjelpe seg med etterforskningen har han Harrys tidligere Pokémon-partner, detective Pikachu – en smart og sprudlende super-snok som forvirrer selv seg selv. Tim er det eneste mennesket som kan snakke med Pikachu, så de er det perfekte teamet i jakten på å løse mysteriet. Sammen følger de spor i de neonbelyste gatene i Ryme City – en moderne metropol hvor mennesker og Pokémoner lever side om side i en hyper-realistisk live-action-verden. De møter et mangfold av Pokémon-figurer og avdekker en sjokkerende sammensvergelse som kan ødelegge den fredelige sameksistensen og true hele Pokémon-universet, frister distributøren.

Filmen vises også søndags ettermiddag og den har 9 års aldersgrense. 

 

SKREMMENDE SJARM
Senere fredag kveld er det duket for premiere på filmen «Stalker», som har 15 år aldersgrense. Denne vises også mandags kveld. 

– Frances (Chloë Grace Moretz) er en ung og kanskje litt naiv kvinne som nettopp har flyttet til New York. Da hun en dag finner en gjenglemt håndveske på t-banen er det opplagt for Frances at hun må finne eieren og returnere den. Vesken viser seg å tilhøre Greta (Isabelle Huppert), en eksentrisk fransk pianolærer med en kjærlighet til klassisk musikk og en smertefull ensomhet. Frances, som har mistet moren sin, får en umiddelbar omsorg for Greta og de to blir raskt venner. Men Gretas moderlige sjarm begynner veldig snart å rakne og blir stadig mer skremmende etter hvert som Frances oppdager at ingenting i Gretas liv er sånn som det først så ut, skrives det om filmen.

SUPERHELTER OG KJÆRLIGHET
Har du ikke rukket å få med deg den kritikerroste og siste filmen ut i Avengers-universet, kan du ta turen innom kinoen tirsdags kveld. Da vises «Avengers: Endgame» for siste gang.

– Rekken av grusomme hendelser utført av Thanos utryddet halve universet og oppløste Avengers. Nå tvinges de gjenværende superheltene ut i et siste oppgjør, skrives det om filmen som er regissert av Anthony og Joe Russo. 

Gjensyn blir det også onsdags kveld, da med filmen «Long Shot» med Charlize Theron og Seth Rogen i hovedrollene. 

– Charlotte Field  (Theron) er en av verdens mest innflytelsesrike kvinner. Smart, sofistikert og vellykket, med et talent for det meste. Fred Flarsky (Rogen) er en talentfull og frittalende, men mislykket, journalist med selvdestruktiv atferd. De to har ingenting til felles, bortsett fra at hun var hans tidligere barnevakt og første ungdomsforelskelse. Når Fred uforventet møter Charlotte igjen, sjarmerer han henne med humor og selvironi, og hans minner om hennes ungdommelige idealisme.
Når Charlotte forbereder seg til å stille som presidentkandidat ansetter hun Fred som taleskribent, på tross av mye misnøye hos hennes nærmeste rådgivere. Deres umiskjennelige kjemi fører til en intens kjærlighetsaffære, som vikles inn i en rekke farlige og bisarre hendelser, oppsummeres det.

Begge filmene har 12 års aldersgrense.

 

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.