Jim Tore Oshaug Jakobsen (tv.) er veldig fornøyd med bidraget fra Geir Rishaug og Polar Kraft. Foto: Johan Tangen

Polar Kraft gir 10.000 kroner til bowlinghallen

Skrevet av Johan Tangen
30.04.2020 20:00 - OPPDATERT 04.05.2020 08:36

Næringslivet har begynt å stå frem for å hjelpe Svolvær Bowlingsenter å overleve.

10.000 kroner fra Polar Kraft-fondet ble delt mellom Vågan Frivillighetssentral og Vågan Bowlingklubb. Men da Frivillighetssentralen fikk beskjed om hvem de skulle dele pengene med, og hva som var formålet, bestemte de seg for at en klubb i motbakke skulle kjenne følelsen av strike.

Dermed fikk klubben 10.000 kroner, et solid bidrag i kampen for overlevelse.

– Det er helt fantastisk. Rett og slett rørende, sier Jan Arntsen, leder for Vågan Bowlingklubb.

Salgsrådgiver Geir Rishaug i Polar Kraft hyller Vågan Frivillighetssentral for å gi bort sin del av pengene.

– Det sier litt om dugnadsånden her ute i Lofoten. Akkurat nå er det bowlingmiljøet som opplever en krise. Da stiller resten av samfunnet opp. Nå oppforder vi flere til å bidra – enten via spleis-aksjonen på nettet eller via gaver til Vågan Bowlingklubb, sier han.

– DET ER ET TILBUD TIL ALLE
Geir Rishaug forteller at det var enstemmig hvem som skulle få pengene.

– Vi hadde mange søkere. Vi så det problemet de hadde her, hvor det er full krise. Dette er et tilbud til alle. Det er ikke organisert idrett på samme måte. Her kan barn som ikke driver med annen organisert idrett komme og ha det gøy. Voksne, eldre og de i rullestol også. Det er et veldig fint tilbud for alle, sier Rishaug.

Jim Tore Oshaug Jakobsen er medlem av Vågan Bowlingklubb og jobber i bowlinghallen. Han er veldig fornøyd med bidraget. Forrige uke ble det laget en ny spleis, som et siste forsøk på å redde bowlinghallen. Denne gangen ser det ut til å fungere mye bedre.

– Det er artig å se at folk vil ha det tilbudet i byen. Vi ga oss selv to uker, nå er det 8 dager igjen. Vi trenger mellom 50 og 70.000 kroner, og med de 10.000 kronene her er vi oppe i rundt 46.000, så det er lov å håpe, forteller Jim Tore.

Tidligere i uken fikk de også 10.000 i bidrag fra Kiwi i Svolvær sentrum, så det er to store næringslivsaktører som har gitt gode bidrag. I skrivende stund har spleisen samlet inn 27.850 kroner.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.