MILDVÆR PÅ TUR: Det ventes både regn og kraftig vind det nærmeste døgnet.

Polart lavtrykk gir vind, regn, rasfare og fare for strømbrudd

Skrevet av Morten Moe
11.02.2019 10:27 - OPPDATERT 11.02.2019 16:05

Stor rasfare, mye regn, vind og fare for strømbrudd. Det kan bli noen hektiske dager framover.

Etter en lengre kuldeperiode blir det nå en liten pause i kuldegradene. Men det spørs om ikke det kalde været hadde vært å foretrekke i stedet for det som nå er på tur inn fra vest.

Siri Sund i Lofotkraft minner om at dette været også kan ramme strømnettet:
− På varsom.no meldes det om stor skredfare i morgen (faregrad 4) i Lofoten og Vesterålen. Vi vil gjerne minne om at også strømnettet i Lofoten kan rammes av snøskred. Eventuell feilretting vil også kunne ta lenger tid enn normalt, da vi ikke kan sende våre mannskaper inn i skredfarlig terreng. Mildværet som er meldt seinere i uka kan også skape problemer, og føre til at skredfaren vil bli oppjustert for de neste dagene. Vi oppfordrer derfor befolkningen i Lofoten til å sørge for å ha hermetikk, vann, tørrvarer, stearinlys, lykter og brensel tilgjengelig hjemme. Se gjerne beredskapsbrosjyren vår for tips.
Lofotkraft har økt beredskap som følge av værforholdene og skredfaren som er meldt denne uka, sier Sund.

Allerede mandag skal det begynne å blåse opp, men det er først fra tirsdag morgen at vinden øker til stiv og sterk kuling. I forbindelse med det er det også ventet at det blir mildere og nedbør i form av regn hele tirsdag formiddag.

Med de store snømengdene vi har fått de siste 14 dagene er det mange som nå må være oppmerksom på at det kan bli hard belastning på tak, balkonger og ikke minst båter, om man har slurvet med måkingen.

Også trafikalt kan mildværet føre til vanskelige lokale kjøreforhold.

Mildværet ventes i følge Yr.no å vare helt til lørdag. Da overtar en kjøligere værtype igjen, vinden løyer og det er ikke ventet nedbør fra søndag og de nærmeste dagene.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.