Stall Fagerbakken ligger idyllisk til på Gjersvoll ved Laukvika. Foto: Privat

Ponniklubb, ny grillhytte og åpen dag

Skrevet av Mari Rokkan
16.07.2019 19:00 - OPPDATERT 17.07.2019 11:02

Det skjer mye ved Stall Fagerbakken i Laukvik i tiden framover.

23. og 26. juli er det klart for Ponniklubb for alle mellom 6 - 16 år. 

– Her blir det stell av hest, påsaling, læring om utstyret og ridning, forteller eier og driver Camilla Viola Eilertsen. 

– Vi har kun plass til seks stykker per gang, så her er det først til mølla og påmelding i forkant. Alle som deltar må ha på gode utesko, ikke joggesko. Hjelmer sørger vi for, legger hun til og opplyser videre at barn under 8 år må ha med foreldre eller forestatte. 

– Alle kan ha med seg familie og søsken for å se på. Vi har mange smådyr som blir glade for litt kos mens man venter.

Stall Fagerbakken har både villsau, hester, kaniner og kyllinger på gården.

FALLER PÅ PLASS
27. juli er det klart for Åpen dag ved gården. Her vil stedets 25 kvadratmeter nye grillhytte innvies. Hytta er bygget med støtte fra Vågan Næringsfond og Innovasjon Norge.

– Et tilpasset grillhus med tilrettelagt uteområdet med HC-standard i direkte tilknytning til hestene og dyrene, vil ha stor betydning for de tilrettelagte opplevelsene og den totale opplevelsen av gården. Her vil vi dessuten kunne legge til rette for alle brukere hele året igjennom, sier Eilertsen. 

Både eldre og unge nytter nemlig godt av Inn på tunet-tilbudet på gården. Inn på tunet er tilrettelagte og kvalitetssikrede velferdstjenester på gårdsbruk. Tjenestene skal gi mestring, utvikling og trivsel. Aktiviteten i tjenestetilbudet er knyttet opp til gården, livet og arbeidet der.

– Vi er veldig glade for å ha blitt tatt så godt imot av kundegruppen vår, både i kommunalt og privat regi. Det skal ikke legges skjul på at det har vært en hektisk periode med etablering av Inn på tunet, videreutdanning og bygging av blant annet ridebanen og grillhytten - så nå føles det godt at tilbudet begynner å falle på plass og finne sin form, sier Eilertsen.

– Jeg har ingen ansatte per nå, men vurderer fortløpende utover høsten hvis behovet melder seg. Vi har tilbud til ulike brukergrupper gjennom hele uka, noe som selvfølgelig er svært gledelig, avslutter hun. 
 

 

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.