Premiere for omdiskutert film

Skrevet av Morten Moe
07.01.2021 18:00 - OPPDATERT 08.01.2021 10:02

UKENS FILMER:

Fredag:
Pjokken i flokken

Originaltittel: 100% Wolf
Premiere: 2021-01-08
Varighet: 1t 35min
Sjanger: Animasjon, Barnefilm
Aldersgrense: 6 år
Originalspråk: Norsk
Regissør: Alexs Stadermann

Freddy er arving i en svært stolt varulvfamilie. Når Freddy fyller 13 år skal han gå gjennom sin aller første varulvtransformasjon, men han får seg en ubehagelig overraskelse når transformasjonen ikke går helt som planlagt, og han blir omgjort til en grusom ... Puddel. Akkurat i det Freddy tenker at livet ikke kan bli verre så blir han jaget ut på gatene og kastet i hundefengsel! Kan Freddy og hans nye venn klare å rømme fra fengselet sammen? Hvem er den skumle mannen som følger etter ham overalt? Til tross for hans rosa og fluffy utseende, kan Freddy bevise at han fortsatt er en del av flokken?

Fredag og tirsdag:
Host

 Originaltittel: Host
Premiere: 2020-12-18
Varighet: 0t 56min
Sjanger: Skrekkfilm, Spenning, Horror
Aldersgrense: 15 år
Originalspråk: Engelsk
Regissør: Rob Savage

Stålsett deg og gjør deg klar til å oppleve en av de skumleste filmene på lenge!

På grunn av covid-19 er Storbritannia stengt. Folk må holde seg hjemme, og for å unngå å dø av kjedsomhet bestemmer seks venner seg for å gjennomføre en seanse via Zoom. De får hjelp av mediumet Seylan, men noe går forferdelig galt underveis. Det uskyldige tidsfordrivet ender opp med å bli en kamp på liv og død. Sjelden har en film fanget tidsånden så perfekt som Host. Da den ble sluppet på Shudder, tok den horrorverdenen med storm! Med sin knappe times spilletid har ikke filmen et eneste overflødig minutt. Det er rett og slett et aldri så lite mesterverk vi er vitne til her. Intens, skummel og mesterlig gjennomført.

Søndag:
I krig med bestefar 

Originaltittel: War with grandpa
Premiere: 2021-01-15
Varighet: 1t 38min
Sjanger: Familiefilm, Drama, Komedie
Originalspråk: Engelsk
Regissør: Tim Hill

Familiekomedie med Robert De Niro, Uma Thurman, Rob Riggle og Christopher Walken.

Peter (Oakes Fegley) er en vanlig gutt som går i 6. klasse. Han liker å game, å henge med vennene sine, og så elsker han Air Jordans. Men når bestefaren Ed (Robert De Niro), som nylig har blitt enkemann, flytter inn i familiens hus, blir Peter tvunget til å gi bestefar rommet sitt. Peter vil ikke slippe rommet uten kamp og erklærer krig. Gjennom flere utspekulerte skøyerstreker prøver han å erte fienden til å oppgi rommet, men bestefar gir seg heller ikke så lett, og snart er de begge oppslukt av kampen. Filmen er regissert av Tim Hill (som sto bak «Alvin og gjengen» og «Hopp») med en kampklar Robert De Niro i front.

Søndag og onsdag:
Den største forbrytelsen

Denne filmen kan sees på kino til 50% forkinoklubb-medlemmer

 
Tittel: Den største forbrytelsen
Premiere: 2020-12-25
Varighet: 2t 6min
Sjanger: Drama / Spenning
Aldersgrense: 12 år
Originalspråk: Norsk
Regissør: Eirik Svensson
 

26. november 1942. Etter ordre fra den tyske okkupasjonsmakten blir en storstilt politiaksjon igangsatt over hele landet. I Oslo er over 300 politifolk, hirden og NS medlemmer kalt inn for å bistå. Over 100 drosjer er rekvirert til oppdraget. Alle jødiske kvinner, barn og eldre skal deporteres. Det samme gjelder de som befinner seg på sykehus. Det finnes ikke unntak for noen.

En måned tidligere hadde politiet i Oslo arrestert nesten alle jødiske menn over 15 år og samlet dem på Berg interneringsleir utenfor Tønsberg. Grytidlig om morgenen blir de vekket og kjørt vekk med tog i krøttervogner. Destinasjonen er kaia i Oslo. Ved utstikker 1 ligger det tyske frakteskipet Donau klar for å ta imot den menneskelige lasten. I korte glimt gjenforenes menn og koner, fedre og barn, bestefedre og barnebarn, før de brutalt blir revet vekk fra hverandre igjen. Skrekkslagne og uvitende om sin skjebne tvinges de under dekk på det store lasteskipet. Donau forlater Oslo med totalt 529 norske jøder ombord. Endestasjonen er utryddelsesleiren Auschwitz. «Den største forbrytelsen» er en storslått og dramatisk film basert på en sann historie som strekker seg fra 30-tallet til fredsdagene i 1945. Fortellingen om familien Braude står i sentrum for handlingen i filmen. En vanlig norsk arbeiderfamilie som inntil disse skjebnesvangre dagene hadde levd sine liv i trygghet på Grünerløkka. Der levde de med sine drømmer for livet og ambisjoner for fremtiden, men fikk sin skjebne beseglet av det faktum at de var jøder. Familien Braude spilles av Jakob Oftebro (Charles Samuel Braude), Carl Martin Eggesbø (Harry David Braude), Eilif Hartwig (Isak Josef Braude), Silje Storstein (Helene Braude), Pia Halvorsen (Sara Bertha Braude) og Michalis Koutsogiannakis (Benzel Braude). Manus er skrevet av Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad, med utgangspunkt i Marte Michelets bok Den største forbrytelsen. Regien er ved Eirik Svensson. Filmen produseres av Fantefilm Fiksjon ved Martin Sundland, Therese Bøhn og Catrin Gundersen.